КЛС ОШТРО УДАРИО ПО КСС: "Занемарују обавезе, обмањују и свесно избегавају 'случај' Партизан"

Novosti online

03. 02. 2023. у 14:16

НАСТАВЉА се рат између Кошаркашке лиге Србије и Kошаркашког савеза Србије. Последњи се у низу саопштењем обратио КЛС, који сматра да КСС избегава да се изјасни у "случају" Партизан.

КЛС ОШТРО УДАРИО ПО КСС: Занемарују обавезе, обмањују и свесно избегавају случај Партизан

ФОТО: КСС

Кошаркашки савез Србије је стао уз црно-бели клуб, међутим, Кошаркашка лига Србије (КЛС) је одлучила да се огласи саопштењем које вам у наставку преносимо у целости:

- Кошаркашка лига Србије је приморана да се зарад објективног и потпуног обавештавања огласи саопштењем и прецизно укаже на све детаље који се тичу издавања дозволе за сезону КК Партизан за 2022/23, након одлуке клуба да не учествује у плеј-офу Суперлиге Србије у сезони 2021/22. Кошаркашки савез Србије је у свом саопштењу објављеном 30. јануара 2023. године изнео непотпуне чињенице и тиме покушао да обмане јавност и избегне одговорност за сопствене пропусте и потпуну одговорност припише Кошаркашкој лиги Србије.

- Чињеница је да је Комисија за издавање дозвола за сезону издала дозволу КК Партизан 30. 6. 2022. Дозвола је издата на основу пријаве коју је КК Партизан послао пре одлуке да иступи из завршнице домаћег такмичења, тако да је пријава је у тренутку подношења била валидна. Након издавања дозволе право жалбе на одлуку Комисије, поред Директора КЛС, имају и Потпредседник КСС задужен за такмичење као и Генерални секретар КСС. Ни они то право нису искористили, свесни чињенице да искључиво због нечињења Управног одбора КСС није постојао валидан основ за жалбу и да је КК Партизан у тренутку издавања дозволе испуњавао све неопходне услове.

- Наиме, према члану 54 Правилника КСС, КК Партизан био је дужан да одмах обавести КСС о сваком догађају насталом после подношења захтева за издавање дозвола за сезону, а који представљају значајну промену информација које су претходне достављене. У овом случају, то је одлука о иступању из Лиге о којој је Председништво КЛС обавестило Управни одбор КСС дописом од 22. августа 2022. Иако је за овакве ситуације Правилником о такмичењу КСС прописано начело хитности, Управни одбор КСС је одлучио да не уврсти ову тему не само на прву наредну седницу 25. августа 2022. него и на наредне две (2. септембар 2022. и 26. септембар 2022.) и уместо тога пошаље неформални одговор Председништву КЛС. Да послати одговор нема форму званичне одлуке јасно указује чињеница да није објављен на званичном сајту КСС, јер према члану 87. статута КСС све одлуке и записници са седница морају бити објављене на интернет страници КСС.

- Такође, оно што је Кошаркашки савез Србије у свом саопштењу изоставио, а то је оно што је у овом случају кључно, је чињеница да се према члану 51 Правилника о такмичењу КСС поступак издавања дозвола за сезону завршава почетком такмичења за које се издају дозволе за сезону, што је у овом случају био 1. октобар 2022. године. Зато је КЛС реаговала и 22. 8. 2022. затражила од Управног одбора КСС да се изјасни о статусу КК Партизан након што је јавно навео да иступа из такмичења и екипа се није појавила на утакмицама полуфинала плеј-офа Суперлиге Србије. Према члану 36 Правилника о такмичењу КСС, клуб који иступи, односно одустане од већ започетог такмичења, (после жребања такмичарских бројева за сезону) у следећој такмичарској сезони може учествовати у два степена нижем такмичењу од оног из којег је иступио. На основу истог Правилника, Управни одбор је био дужан да се по хитном поступку изјасни о статусу КК Партизан и одлуком дефинише да ли је КК Партизан у складу са општим актiма КСС суспендован или не, што евидентно није учињено.

- Из свега наведеног је јасно да је Управни одбор КСС свесно одлучио да занемари своје обавезе прописане општим актима КСС и да је својим нечињењем искључиво одговоран за тренутну ситуацију.

БОНУС ВИДЕО: „КЛАСИЋИ“ НИКОЛЕ ЈОКИЋА: Где су сада играчи који су бирани испред Сомборца 2014?

БОНУС САДРЖАЈ

Да ли сте знали да је Новак Ђоковић у својој књизи изнео план како да за само четрнаест дана трансформишете и тело и живот? Уз недељни јеловник, корисне савете за побољшање варења и изврсне рецепте који се лако припремају, лако ћете се ослободити вишка килограма и побољшати здравље. Новак вам открива и лаке вежбе за разгибавање, исте оне које и он ради пре сваког меча.

Наручите ОВДЕ свој примерак књиге "Сервирај за победу" и крените стопама најбољег на свету.

Такође, још једна књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево шта је Никола Јокић дочекао у самом финишу НБА сезоне, ко је овоме могао да се нада?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево шта је Никола Јокић дочекао у самом финишу НБА сезоне, ко је овоме могао да се нада?

НИКОЛА Јокић је двапут у низу добио МВП награду за најкориснијег играча НБА лиге. Био је на најбољем путу да уђе у историју најјачег кошаркашког првенства на свету на веома посебан начин, али...

30. 03. 2023. у 16:30

Коментари (1)