ДА ЛИ ЋЕ ПАРТИЗАН БИТИ ИЗБАЧЕН ИЗ КЛС-А? Кошаркашки савез Србије се огласио званичним саопштењем!

Новости онлине

30. 01. 2023. у 09:37

Кошаркашки савез Србије издао је саопштење у којем се негирају све оптужбе у вези са игнорисањем статуса КК Партизан након завршнице Суперлиге прошле сезоне у којој клуб није играо.

ДА ЛИ ЋЕ ПАРТИЗАН БИТИ ИЗБАЧЕН ИЗ КЛС-А? Кошаркашки савез Србије се огласио званичним саопштењем!

Фото: М. Вукадиновић

Саопштење за јавност Кошаркашког савеза Србије преносимо у целости:

- Поводом неистинитих и нетачних тврдњи које су од стране Удружења клубова кошаркашке лиге Србије неколико пута изнесене о наводном игнорисању захтева УК КЛС да се КСС изјасни о статусу КК Партизан, после неиграња завршнице домаћег првенства у такмичарској сезони 2021/2022, Кошаркашки савез Србије јавно одбацује било какву врсту одговорности која му се перфидно намеће.

Последњи покушај обмањивања јавности и клубова учесника КЛС десио се у четвртак, 26. 1. 2023. када је под тачком разно расправљано на ту тему. Истина је сасвим другачија и чини се да неко има намеру да пласирањем неистина увуче Кошаркашки савез Србије у кампању која појединцима очито представља више од спорта.

Кошаркашки савез Србије се одговорно понаша према својим обавезама и свим изазовима, а своје Одлуке доноси у складу са Законом.

Што се конкретног случаја тиче и манипулисања јавности од стране УК КЛС, истина је сасвим другачија. УК КЛС је доставио захтев 22. 8. 2022. године да се на дневни ред УО КСС уврсти захтев о изјашњавању на тему статуса КК Партизан.

Тим поводом, УО КСС је УК КЛС 29. 8. 2022. доставио одговор уз објашњење да је неозбиљно да тачку уврсти у дневни ред већ заказане седнице. Ипак, и пред тога, УО КСС је разматрао допис УК КЛС и усвојио Одлуку да се одмах достави одговор, што је и учињено 29. августа 2022. године. (Оригиналну одлуку, као прилог овом тексту дајемо јавности на увид) УО КСС је утврдио чињенично стање и констатовао да је Комисија за издавање дозвола Удружења клубова Кошаркашке лиге Србије, издала кошаркашком клубу Партизан дозволу за такмичарску сезону 2022/2023. број 12/КЛС-22/2 од 30. јуна 2022. године. Ова дозвола односи се на учешће КК Партизан у такмичењу 1МЛС – КЛС, у сезони 2022/2023, са местом одигравања утакмица у београдској Штарк арени.

На поменуту одлуку такмичарски орган (директор лиге),НИЈЕ УЛОЖИО ЖАЛБУ, чиме је потврдио Одлуку Комисије за издавање дозволе за сезону УК КЛС. На тај начин и он је потврдио дозволу КК Партизан за учешће у Првој мушкој лиги Србије (Кошаркашкој лиги Србије), у такмичарској сезони 2022/2023.

Одлука о издавању дозволе за сезону на овај начин је постала коначна и може се оспоравати само у складу са чланом 64. Закона о спорту. Управни одбор КСС поступа само као жалбени орган у односу на издавање дозвола за сезону. УО КСС је на поменутој седници донео Одлуку да Органи КСС по завршетку квалификација за Светско првенство, Европско првенство за сениоре и Светско првенство за сениорке, анализирају како догађај који је наведен у захтеву, тако и поверено вођење 1МЛС од стране УК КЛС, укључујући и поштовање од стране УК КЛС обавеза утврђених Законом о спорту, Статутом КСС, Такмичарским правилником КСС и Дисциплинским правилником КСС у погледу организације УК КЛС и вођења такмичења у 1МЛС.

Након урађене анализе, УО КСС ће донети и одговарајуће Одлуке. Овим одговором КСС жели да стави тачку на тврдње руководећих људи из КЛС чија је очигледна жеља да манипулацијама и неистинама оправдају своју неспособност - стоји у саопштењу КСС.

БОНУС САДРЖАЈ

Да ли сте знали да је Новак Ђоковић у својој књизи изнео план како да за само четрнаест дана трансформишете и тело и живот? Уз недељни јеловник, корисне савете за побољшање варења и изврсне рецепте који се лако припремају, лако ћете се ослободити вишка килограма и побољшати здравље. Новак вам открива и лаке вежбе за разгибавање, исте оне које и он ради пре сваког меча.

Наручите ОВДЕ свој примерак књиге "Сервирај за победу" и крените стопама најбољег на свету.

Такође, још једна књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа