ДА ЛИ ЋЕ ПАРТИЗАН БИТИ ИЗБАЧЕН ИЗ КЛС-А? Кошаркашки савез Србије се огласио званичним саопштењем!

Новости онлине

30. 01. 2023. у 09:37

Кошаркашки савез Србије издао је саопштење у којем се негирају све оптужбе у вези са игнорисањем статуса КК Партизан након завршнице Суперлиге прошле сезоне у којој клуб није играо.

ДА ЛИ ЋЕ ПАРТИЗАН БИТИ ИЗБАЧЕН ИЗ КЛС-А? Кошаркашки савез Србије се огласио званичним саопштењем!

Фото: М. Вукадиновић

Саопштење за јавност Кошаркашког савеза Србије преносимо у целости:

- Поводом неистинитих и нетачних тврдњи које су од стране Удружења клубова кошаркашке лиге Србије неколико пута изнесене о наводном игнорисању захтева УК КЛС да се КСС изјасни о статусу КК Партизан, после неиграња завршнице домаћег првенства у такмичарској сезони 2021/2022, Кошаркашки савез Србије јавно одбацује било какву врсту одговорности која му се перфидно намеће.

Последњи покушај обмањивања јавности и клубова учесника КЛС десио се у четвртак, 26. 1. 2023. када је под тачком разно расправљано на ту тему. Истина је сасвим другачија и чини се да неко има намеру да пласирањем неистина увуче Кошаркашки савез Србије у кампању која појединцима очито представља више од спорта.

Кошаркашки савез Србије се одговорно понаша према својим обавезама и свим изазовима, а своје Одлуке доноси у складу са Законом.

Што се конкретног случаја тиче и манипулисања јавности од стране УК КЛС, истина је сасвим другачија. УК КЛС је доставио захтев 22. 8. 2022. године да се на дневни ред УО КСС уврсти захтев о изјашњавању на тему статуса КК Партизан.

Тим поводом, УО КСС је УК КЛС 29. 8. 2022. доставио одговор уз објашњење да је неозбиљно да тачку уврсти у дневни ред већ заказане седнице. Ипак, и пред тога, УО КСС је разматрао допис УК КЛС и усвојио Одлуку да се одмах достави одговор, што је и учињено 29. августа 2022. године. (Оригиналну одлуку, као прилог овом тексту дајемо јавности на увид) УО КСС је утврдио чињенично стање и констатовао да је Комисија за издавање дозвола Удружења клубова Кошаркашке лиге Србије, издала кошаркашком клубу Партизан дозволу за такмичарску сезону 2022/2023. број 12/КЛС-22/2 од 30. јуна 2022. године. Ова дозвола односи се на учешће КК Партизан у такмичењу 1МЛС – КЛС, у сезони 2022/2023, са местом одигравања утакмица у београдској Штарк арени.

На поменуту одлуку такмичарски орган (директор лиге),НИЈЕ УЛОЖИО ЖАЛБУ, чиме је потврдио Одлуку Комисије за издавање дозволе за сезону УК КЛС. На тај начин и он је потврдио дозволу КК Партизан за учешће у Првој мушкој лиги Србије (Кошаркашкој лиги Србије), у такмичарској сезони 2022/2023.

Одлука о издавању дозволе за сезону на овај начин је постала коначна и може се оспоравати само у складу са чланом 64. Закона о спорту. Управни одбор КСС поступа само као жалбени орган у односу на издавање дозвола за сезону. УО КСС је на поменутој седници донео Одлуку да Органи КСС по завршетку квалификација за Светско првенство, Европско првенство за сениоре и Светско првенство за сениорке, анализирају како догађај који је наведен у захтеву, тако и поверено вођење 1МЛС од стране УК КЛС, укључујући и поштовање од стране УК КЛС обавеза утврђених Законом о спорту, Статутом КСС, Такмичарским правилником КСС и Дисциплинским правилником КСС у погледу организације УК КЛС и вођења такмичења у 1МЛС.

Након урађене анализе, УО КСС ће донети и одговарајуће Одлуке. Овим одговором КСС жели да стави тачку на тврдње руководећих људи из КЛС чија је очигледна жеља да манипулацијама и неистинама оправдају своју неспособност - стоји у саопштењу КСС.

БОНУС САДРЖАЈ

Да ли сте знали да је Новак Ђоковић у својој књизи изнео план како да за само четрнаест дана трансформишете и тело и живот? Уз недељни јеловник, корисне савете за побољшање варења и изврсне рецепте који се лако припремају, лако ћете се ослободити вишка килограма и побољшати здравље. Новак вам открива и лаке вежбе за разгибавање, исте оне које и он ради пре сваког меча.

Наручите ОВДЕ свој примерак књиге "Сервирај за победу" и крените стопама најбољег на свету.

Такође, још једна књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала

НИКОЛА Јокић је апсолутни вођа Денвер нагетса на терену. Искусни саиграчи га последњих месеци "моле" да овим млађима "каже коју" када им, колективно, не иде. Није их баш послушао, али НБА финале је то променило.

08. 06. 2023. у 17:06

Коментари (1)