БАЛКАНЦИ ВЛАДАЈУ НБА ЛИГОМ: Никола Јокић и Лука Дончић добили ново, велико признање (ВИДЕО)

Novosti online

25. 05. 2022. у 07:56

Други пут заредом у првом тиму су Јокић, Дончић и Адетокумбо, уз два Американца

БАЛКАНЦИ ВЛАДАЈУ НБА ЛИГОМ: Никола Јокић и Лука Дончић добили ново, велико признање (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Најјача светска кошаркашка лига објавила је имена играча три најбоља тима лиге за 2021. годину које су гласањем изабрали новинари.

Као и прошле године у првом тиму су се нашла три играча за које би се могло рећи да су „са овог простора”, Србин Никола Јокић је први центар лиге, Словенац Лука Дончић је плејмејкер, а Грк Јанис Адетокумбо је високо крило.

Уз њих се налазе бек Финикса Девин Букер и крило Бостона Џејсон Тејтум као једина два Американца.

Адетокумбо је добио свих сто гласова новинара за први тим (500 поена), док су Јокић и Дончић добили по 88, док их је 12 новинара „видело” у другом тиму лиге.

Букера су 82 новинара видела у првом, а 16 у другом тиму, а два у трећем, док је код Тејтума тај однос 49-47-4.

И Јокићу и Дончићу ово је трећи пут да су у првом тиму НБА, с тим да је Дончић уз Тима Данкана, Кевина Дурента и Макса Засловског четврти играч којем је то успело пре 24. године.

Адетокумбу је ово четврти пут заредом да је у Првом КИА НБА тиму лиге, први пут је изабран са Николом Јокићем у тиму за 2018. годину. Јокић је следеће године био у другом тиму, док је те 2019. Дончић први пут био у првом. Букер и Тејтум су први пут у првом тиму лиге.

У последњих 67 година ово је најмлађи најбољи НБА тим, у којем су Јокић и Адетокумбо најстарији са 27 година, Букер има 25, Тејтум 24, а Дончић 23.

Сви чланови првог КИА НБА тима добиће кристалну лопту.

БОНУС ВИДЕО: Србија је поносна: Фотографија МВП Јокића на Генекс кули 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)