БЕОГРАД - ГРАД КОШАРКЕ! Крстић: "Указана нам велика част"

Novosti online

19. 05. 2022. у 14:45

БЕОГРАДУ је организацијом Фајнал-фора још једном указана велика част и то веома заслужено, јер сви знамо да је у Београду и Србији генерално кошарка, ако не број један, уз фудбал један од најпопуларнијих и најтрофејнијих спортова, рекао је потпредседник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Ненад Крстић.

БЕОГРАД - ГРАД КОШАРКЕ! Крстић: Указана нам велика част

FOTO: Nebojša Paraušić

- Публика зна кошарку, без обзира на то што нема домаћег тима и видим да је еуфорија на улицама. Мислим да нас очекује спектакл, што на терену, што ван терена. Београд је и прошли пут показао да завидно функционише све. И дан-данас, без обзира на то што је Београд опет домаћин, опет причају о том Фајнал-фору 2018. као једном од најбољих - изјавио је Крстић за Танјуг ТВ.

Према његовим речима, доста фактора је потребно да се "посложи" да би се освојио трофеј.

- Можеш да играш целу сезону врхунски, али дође лош дан и цела сезона стане у тај дан, једну утакмицу или једну четвртину. Има пуно фактора и јако је тешко одредити пар неких фактора конкретно. Форма мора да се темпира за баш тих пар дана и то је јако тешко. Не само играчу кроз индивидуалну припрему, него и тренеру кроз колективну тактику и физичку спрему коју мора да погоди за баш тих пар дана који су најбитнији у сезони. Има доста фактора, то је јако комплексно, плус срећа наравно.

Некадашњи репрезентативни центар и НБА играч прокометарисао је и друго узастопно МВП признање за Николу Јокића.

- То је феноменално, тешко може речима да се опише колико то има тежину. Нико од нас није могао ни да сања о таквим стварима, а он је то урадио два пута. Спада у ред пар играча који су освајали титулу узастопно. Надам се да неће бити и последњи пут и да ће наставити у том ритму, да ће и даље играти на МВП нивоу. Србија је имала много врхунских играча, кошарка се мења, али може да се каже да Јокић стаје у ред најбољих, ако не и најбољи по индивидуалним успесима. Он је још млад момак, још има да игра, то је нешто што је у позитивном смислу застрашујуће, шта још може и који су потенцијали - закључио је Крстић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТРАГЕДИЈА СЕЛЕКТОРА ХРВАТСКЕ: Ћерка (3) му умрла пред очима