ДОБРИ СТАРИ ЏОНИ: Звездин плеј Никола Ивановић против Цедевите подсетио на игре из Будућности

В. П.

13. 05. 2022. у 20:00

ДОК је носио дрес подгоричке Будућности, Никола Ивановић је често био горка пилула за Звездине навијаче. Ове сезоне је у црвено-белом дресу и само спорадично је подсећао на играча каквог су са бесом, али и дозом поштовања, гледали у плавој униформи црногорског клуба.

ДОБРИ СТАРИ ЏОНИ: Звездин плеј Никола Ивановић против Цедевите подсетио на игре из Будућности

ФОТО: АБА

Оног старог Џонија видели су у победи над Цедевита Олимпијом у првом полуфиналном мечу АБА лиге (93:82), у којем је за само 12 минута на терену убацио 16 поена, уз две асистенције и једну украдену лопту.

- Увек ћу давати све од себе. Игра није у свакој утакмици најбоља могућа, али тренирам напорно и надам се добрим плодовима свог рада. У овом мечу је било лепих момената, али нема даљих анализа - рекао је Ивановић после тријумфа којим су црвено-бели стигли на корак до јадранског финала.

Последице дуге такмичарске паузе биле су јасно видљиве, посебно у одбрани која је у првом полувремену дозволила "змајчекима" да постигну 48 поена.

- Био је циљ да победимо са пола коша, јер знамо колико доброг или лошег може да донесе ова утакмица. Могло је боље, поготово у неким стварима које смо апострофирали на тренинзима. То је транзициона одбрана, која нија била на најбољем нивоу. Цедевита је једна од најпотентнијих екипа што се тиче транзиције, тако да не можемо бити превише задовољни тим делом. Међутим, врло битна победа после толико дана без утакмица. Скинули смо део терета са нас.

Бранилац титуле имаће меч-лопту за финале у понедељак у Љубљани (18.30).

- Покушаћемо да већ у Љубљани завршимо полуфиналну серију. Тамо је у протеклих неколико месеци заживела кошарка, људи осећају ту екипу. Другачије је играти у домаћој атмосфери и сигурно је да ће Цедевита Олимпија имати велики подстрек. Једна су од најталентованијих екипа у лиги, биће тешко и захтевно - констатује Ивановић.

БОНУС ВИДЕО - Србија је поносна: Фотографија МВП Јокића на Генекс кули

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)