СРПСКИ СПОРТ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Преминуо легендарни кошаркаш Зоран Сретеновић

Новости онлине

28. 04. 2022. у 15:00

ПРЕМИНУО је један од наших најтрофејнијих кошаркаша Зоран Сретеновић.

СРПСКИ СПОРТ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Преминуо легендарни кошаркаш Зоран Сретеновић

FOTO: Nebojša Paraušić

Сретеновић (57) је рођен 5. августа 1964. у Београду, а обележио је читаву једну еру овдашње кошарке и био један од најзаслужнијих за клупске успехе Југопластике, коју је с клупе водио Божидар Маљковић, али и репрезентације Југославије.

Играо је, редом, као плејмејкер за Црвену звезду, поменуту Југопластику, Бамберг, Олимпик Атниби, Партизан, Боровицу, Раднички и Стал Остров.

После играчке каријере посветио се тренерској и водио Будућност, Железничар, Игокеу, Војводину, Железничар из Инђије, Староград Гдански, Косалин и Стал Остров.

FOTO: Nebojša Paraušić


Трипут је био клупски шампион Европе, са Југопластиком од 1989. до 1991, четири пута је освојио првенство Југославије, двапут куп СФРЈ, једном Куп Немачке, једном Куп СР Југославије, а са репрезентацијом наше земље је двапут био првак Европе, 1991. у Италији, те 1995. у Грчкој.

Бонус видео: Како је Београд дочекао кошаркашке јунаке из Индијанаполиса

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА БАЦА ШОК БОМБЕ: Драма на северу Косова и Метохије