ЈЕЦАЈИ ПАРАЛИ ГРОБНУ ТИШИНУ: Сахрањен кошаркаш Стеван Јеловац, говор над хумком расплакао све

С. Б.

07. 12. 2021. у 18:23

СТЕВАН Јеловац, наш кошаркашки интернационалац, који је 5. децембра у својој 32. години преминуо од можданог удара, сахрањен је на Градском гробљу у Новом Саду по православном обичају.

ЈЕЦАЈИ ПАРАЛИ ГРОБНУ ТИШИНУ: Сахрањен кошаркаш Стеван Јеловац, говор над хумком расплакао све

Н.Карлић

На вечни починак, уз јецаје који су парали гробну титшину, младог спортисту су испратили његови најближи и велики број пријатеља из свих спортских грана међу којма Предраг Даниловић и Златко Болић, председник и генерални секретар КСС, другари кошаркаши, некадашњи саиграчи, Миленко Тепић, Млађан Шилобад, Веса Петровић, Сава Рајковић, одбојкаши, Васа Мијић, Ђорђе Ђурић, Никола Салатић, као и представници његовог клуба из Атине, КК АЕК...

У име спортиста, пријатеља, од Јеловца се дрхтавим гласом опростио Александар Јованчевић, наш легендарни рвач олимпијац, сада тренер, говором обојеним емоцијама у коме је нагласио Стеванову фасцинантну кошаркашку каријеру.

- Нећемо гледати у под, јер није то твој фазон, него ћемо дићи главу за опроштај од рођеног победника - обратио се Јованчевић и додао:

- Стеван је живео кошарку, а о статистици и бројкама, нека се баве други. Ми овде говоримо о души, срцу, поштењу и васпитању врхунског спортисте за пример, који је све своје животне задатке урадио без грешке. Поштовао је и волео породицу, своје најближе, пријатеље, тренере, саиграче, клубове у којима је играо и, наравно, ривале. Био је оно што је најтеже у ово време, био је човек. Својом појавом и заразним осмехом, свима је уносио радост. Данас су осиромашени сви које је познавао, јер су изгубили део душе.


Бонус видео: Дан када је отишао Моца - Партизан и фудбал остали без легендардног аса

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)