"НИКАДА ОВО НИСАМ ДОЖИВЕО": Тренер АЕК-а о последњим сатима Стевана Јеловца пре можданог удара

Новости онлине

06. 12. 2021. у 14:05

ТРЕНЕР кошаркаша АЕК-а Стефанос Дедас говорио је за "sports.walla" о изненадном и неочекиваном губитку Стевана Јеловца и детаљно је анализирао шта се дешавало у периоду након што је српски кошаркаш добио мождани удар!

НИКАДА ОВО НИСАМ ДОЖИВЕО: Тренер АЕК-а о последњим сатима Стевана Јеловца пре можданог удара

Фото: Н. Параушић

Дедас, као и сви у клубу, веровали су да Јеловац може да се извуче, али је напоменуо да су се ипак сви психички припремали за оно најгоре. Подсетимо, Јеловац је у недељу преминуо од последица можданог удара, а тренер АЕК-а је открио и како је текла драма на кобном тренингу.

- Пре три недеље сам са играчима радио видео-анализу. Јеловац није седео са нама, јер је имао повреду скочног зглоба. Био је у сали за третмане и возио је бицикл за вежбање. Када смо завршили састанак, послао сам играче на тренинг и видели смо људе како зову хитну помоћ. Био је при свести, успели смо да мало комуницирамо с њим, али смо схватили да нешто није у реду и да је имао мождани удар - рекао је Дедас и додао:

- Одмах смо отказали тренинг и играчи су били у болници. Сутрадан смо играли против Риге без тренинга, али смо играли за њега. Борили смо се као луди и победили. Онда смо одиграли и утакмицу у шампионату и отишли на репрезентативну паузу. Када смо имали времена без тренинга и утакмица, схватили смо колико је ситуација озбиљна. Из болнице нису стизале добре вести, али смо мислили да ће се извући зато што је био млад.

- Нико се није заваравао да ће се Јеловац вратити и заиграти поново кошарку, али смо се надали да ће се пробудити и да ће имати што мање оштећења. Протекле две недеље психички смо се припремали за најгоре, тако да објава о његовој смрти никога у тиму није изненадила. Када је породица затражила премештај за даље лечење у Србију, било нам је јасно да нада више не постоји.

Наставио је грчки стручњак, ког иначе многи памте по оним речима упућеним Николи Калинићу, да говори на ову тему.

- То је тужно и чудно да је један младић преминуо од можданог удара. Није било знакова упозорења да би то могло да се догоди. Тренер сам више од 20 година и ништа слично ми се није десило. То је тешко искуство, животна лекција. Знам да се о покојнику увек најбоље прича, али Стеван је био заиста невероватан момак. Озбиљан, љубазан, насмејан, био је професионалац и никада није правио проблеме.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)