"НЕ ОВАКО, МОМЧИНО, НИСМО СЕ ТАКО ДОГОВОРИЛИ" Дирљиви опроштаји кошаркашког света од Стевана Јеловца (ФОТО)

Новости онлине

06. 12. 2021. у 10:03

КОШАРКАШ Стеван Јеловац преминуо је јуче у Београду од последица можданог удара.

НЕ ОВАКО, МОМЧИНО, НИСМО СЕ ТАКО ДОГОВОРИЛИ Дирљиви опроштаји кошаркашког света од Стевана Јеловца (ФОТО)

Фото: Н. Параушић

Светску кошаркашку јавност изузетно је погодила смрт младог кошаркаша који је играо за бројне европске клубове, од којих је последњи у низу био АЕК.

Опроштајне поруке су упутили и Црвена звезда, у којој је поникао, али и Партизан, као и бројни српски репрезентативци.

Бек Панатинаикоса и саиграч из Црвене звезде Немања Недовић кратко се опростио од Стевана Јеловца.

- Почивај у миру, друже - кратко је написао Недовић.

Фото: Инстаграм/NEDA1624

И актуелни МВП Евролиге и плејмејкер Анадолу Ефеса Василије Мицић на Инстаграму је написао поруку посвећену свом пријатељу.

- Почивај у миру, Јелка - написао је плејмејкер.

Фото: Инстаграм/VASAMICIC13

Познати кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић опростио се од Стевана на друштвеним мрежама.

- Заступао сам многе лошије и многе боље играче од њега. Међутим, никада никог такве доброте. Стеван је једини, који је и поред тога што је био у тридесетима и скоро 13 година са мном, ми стално персирао, иако сам се страшно бунио против тога. И поред љутње и критике, није одступао од навике да при сваком доласку у канцеларију донесе флашу жестоког пића.

Посебан однос имао је Стеван Јеловац са Мишковим родитељима:

- Сваки долазак из Новог Сада у Београд да ме посети се завршавао и обиласком мојих родитеља, у чијем стану је живео, док је играо у Београду. Као и у време његовог боравка у Београду, гибаница моје маме га је стрпљиво чекала. Доброта и племенитост која га је красила је била јединствена, и жива сећања на наше путешествије кроз Италију, Турску, Русију, Немачку, Литванију, Шпанију, Јапан, Грчку... сада буде болна и тешка осећања.

Порука за крај тера сузе на очи:

- Ја не спадам у особе које ће сада написати РИП, нити пак у оне, који ће показати колика ме туга обузима док ово пишем, јер је моја бол због његовог одласка занемарљива у односу на оно што сада пролази његова породица. С друге стране, ја сам сигурно неко ко ће наћи начин да успомена на Стевана, као врхунског кошаркаша и невероватну особу, траје заувек.

Последњи поздрав упутили су и Данило Анђушић, као и Богдан Богдановић, Марко Гудурић и српски тренер Зоран Лукић који је сарађивао са Јеловцем у Нижњем из Новгорода.

- Не овако... Нисмо се тако договарали. Дечко, момчино... Нека ти је лака земља - био је коментар Лукића, селектора Русије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)