"ЉУДИ И ДАЉЕ ЖИВЕ У ДЕВЕДЕСЕТИМА": Мишко Ражнатовић о репрезентацији и наводима да је "гробар српске кошарке"

Новости онлине

30. 11. 2021. у 09:10

КАДА је Никола Јокић централна тема свих кошаркашких збивања, онда је некако као по правилу и његов менаџер Миодраг Мишко Ражнатовић посебно интересантан медијима.

ЉУДИ И ДАЉЕ ЖИВЕ У ДЕВЕДЕСЕТИМА: Мишко Ражнатовић о репрезентацији и наводима да је гробар српске кошарке

Фото: Инстаграм

Ражнатовић је био гост подкаста "Бизнис приче" где је поновио причу како је открио МВП НБА лиге.

- Пратио сам новинске извештаје и видео да неки клинац има импозантне бројеве. Замолио сам да "на невиђено" мој главни скаут ступи у контакт са породицом и да пробамо да се договоримо да дође у Мегу. Не знам нити једног играча који је дошао у моју агенцију, а да пре тога није био виђен. Јокић је дошао код мене у агенцију а да га ја пре тога никад нисам видео како игра. Ни ја, ни моји скаути. И испоставило се то да је он најбољи играч света. А маса неких других који су брижљиво скаутирани и знало се све о њима, и за које смо били сигурни да ће направити велике ствари, то никад нису учинили. Могу да кажем да смо тада са Јокићем заиста имали доста среће - каже Ражнатовић.

Објаснио је Јокићев агент и шта би се десило са Николом да је завршио рецимо у Звезди или Партизану.

- Никола је био млад, физички слаб и требало га је чекати. Да је завршио у Звезди или Партизану, а не у Меги, то му се тамо не би десило. Не би га тамо чекали. Али их не треба осуђивати због тога, па они морају да побеђују. Не могу Звезда и Партизан да трпе тамо неког клинца месец дана да направи четири лоше утакмице јер навијачи праве притисак. А тај притисак је све већи развојем друштвених медија. Они имају тај другачији концепт и због тога све теже успевају да избаце неке играче, јер су приморани да јуре резултате. Не можеш да јуриш резултате, а да даш Мицићу да са 16 година буде први плејмејкер или Јокићу са 18 да буде центар. То је немогуће. Мега је то могла и увек ће моћи.

На крају је Ражнатовић одговорио и на тврдње да је "гробар српске кошарке".

- Људи овде сматрају да је ненормално важно мени и мојим играчима да они играју за репрезентацију, да би после направили неке уговоре да би зарадили неки новац. То је људима остало у глава из деведесетих година и то из фудбала. То није случај. Сто пута сам говорио да се првенство у кошарци игра у септембру када је цео маркет већ готов. Али не борим се против тога. Данас сви све знају. Ми данас имамо ситуацију да би репрезентација без Јокића, Марјановића, Мицића, Јарамаза и Петрушева била неупоредиво слабија. То је огромна разлика. Ти играчи сигурно не би били на том нивоу да није било Меге. А Меге не би било да није било мене. А ја имам етикету гробара српске кошарке. То је један нонсенс - поручује први човек Меге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)