"МОРАЛИ СМО ХИТНО ДА РЕАГУЈЕМО" Светислав Пешић пред Белгија - Србија: Ривал има веће искуство, али...

Танјуг

27. 11. 2021. у 20:15

СЕЛЕКТОР кошаркаша Србије Светислав Пешић изјавио је да нашу селекцију сутра у гостима против Белгије очекује врло неизвесна утакмица.

МОРАЛИ СМО ХИТНО ДА РЕАГУЈЕМО Светислав Пешић пред Белгија - Србија: Ривал има веће искуство, али...

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Искусни стручњак је истакао да наредног ривала "орлова" краси дисциплина и добра организација игре.

- Белгија је екипа која игра дуго заједно, врло дисциплиновано и добро организовано. Имају већи број играча са великим искуством, који наступају у Израелу, Грчкој, Шпанији и који знају да играју - рекао је Пешић уочи друге утакмице у квалификацијама за Светско првенство и додао:

- Победа у првом колу је била добра за наш тим који нема то искуство као Белгија, али мислим да имамо већи потенцијал. Наравно, тај потенцијал и таленат треба показати.

Говорио је потом и о Алену Смаилагићу који ће пропустити овај дуел, али се дотакао и Филипа Петрушева који је велико појачање за нашу селекцију на овом сусрету.

- Смаилагић неће моћи да игра због повреде, због тога смо реаговали и прикључили Петрушева. Видећемо колико ћемо моћи да на њега рачунамо, јер је практично дошао синоћ, данас ће тренирати са екипом. Њега смо позвали не само због ове утакмице која је изузетно важна, него јер је он један од играча на које морамо у будућности да рачунамо - поручио је Пешић, а пренео сајт КСС.

КСС

Ален Смаилагић

Центар Душан Ристић истакао је да је Белгија добра и дисциплинована екипа.

- Показали су да играју веома добру и организовану кошарку на утакмици против Словачке. Ми ћемо бити максимално спремни за тај дуел, очекујемо да ћемо показати напредак у односу на утакмицу против Летоније и наравно победу - рекао је центар Фуелабраде.

Утакмица између Белгије и Србије игра се сутра у Монсу од 15.30 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)