РИТАМ РУШИ НЕМЦЕ Радоњић: На нама је да одбраном дођемо до контроле њихове игре

С. О.

22. 10. 2021. у 09:00

АЛБА није из топ осам евролигаша, али јесте један од најнезгоднијих ривала Црвеној звезди.

РИТАМ РУШИ НЕМЦЕ Радоњић: На нама је да одбраном дођемо до контроле њихове игре

ФОТО: Евролига

У досадашњих шест мечева у елити, црвено-бели су славили само у првом, а у осталих пет су паркет напуштали погнуте главе. Али вечерас (19.00), у гротлу дворане "Александар Николић", уз подршку највернијих навијача, и тај негативни "тренд" би могао да се промени, упркос бројним проблемима тима Дејана Радоњића, који још не може да рачуна на све играче.

- Тренер Гонзалес је наставио са системом који је поставио бивши тренер Аито, са којим је дуго радио. Направили су доста промена у тиму, али су задржали квалитет. На првом месту ту је Сикма, и заслужују апсолутни респект - истиче Радоњић. - На нама је да добром игром дођемо до контроле њихове игре и да им не дозволимо да наметну свој ритам. После дуго времена играмо евролигашку утакмицу пред нашим навијачима у "Пиониру". Ако буде атмосфера макар приближна ономе како је знало да буде на утакмицама Евролиге, сигурно да ће то бити веома значајно за нас.

Нису само повреде и ковид 19 правили Звезди проблеме, можда је још веће оптерећење згуснут распоред. Тек што су недавно завршили циклус од пет утакмица, црвено-беле у наредних 11 дана очекује још толико. После Албе, у недељу је гостовање Морнару, па дупли евролигашки програм, такође, гостовањима Монаку (уторак) и Арманију (четвртак), а паклени ритам се привремено завршава сусретом са Мегом, 1. децембра.

- Ритам је од почетка био веома згуснут, имали смо утакмице на свака три дана од почетка сезоне, а потом и недељу са дуплим програмом. Уз све проблеме које смо имали са одсутним играчима, било је врло захтевно и тешко. После тог циклуса имали смо четири дана до Албе. Покушали смо да искористимо то на најбољи могући начин, али и размишљали о играчима који се полако враћају у екипу. Урадили смо то што смо и планирали и паралелно се припремали за дуел са немачким тимом - закључује Радоњић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)