ЖОЦ УЗ ДРАМУ ДО ПРВЕНЦА: Ривал на четири минута до краја изједначио, бековска осовина Пантер-Мур ишчупала победу

Г. КЕЛИЋ

27. 09. 2021. у 19:45

ХОДАО је Партизан на ивици жилета, био близу тога да потпуно упропасти повратнички деби Жељка Обрадовића на клупи црно-белих, међутим, чисто на рачун индивидуалног квалитета је ставио осмех својим присталицама на лице после првог кола нове сезоне АБА лиге.

ЖОЦ УЗ ДРАМУ ДО ПРВЕНЦА: Ривал на четири минута до краја изједначио, бековска осовина Пантер-Мур ишчупала победу

Martin Junakovic (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

Победом на гостовању Задру резултатом 78:73 на задовољавајући начин је отворио нову сезону. У наредном колу, у четвртак црно-бели гостују екипи Сплита.

Период од три деценије је свакако дугачак временски интервал, међутим, сем неколико бора више на Обрадовићевом лицу, све друго је остало мање-више исто као и када је најтрофејнији европски тренер први пут сео на клупу вољеног клуба. И овог пута је окупљен млад и амбициозан састав великог потенцијала, само што је придодато неколико искуснијих играча, као што су Кевин Пантер и Зек Ледеј. Управо је овај први као обавезу на себе преузео да води офанзивне акције своје екипе у првим такмичарским минутима на негостољубивом терену у далматинском граду. Доскорашњи кошаркаш миланске Олимпије је постигао десет од првих 15 поена црно-белог тима, што је помогло да почетни притисак падне са леђа његових саиграча.

Задрани су парирали у првих десет минута, највише због висине Уроша Луковића у рекету као и неколико дефанзивних пропуста у удвајањима, што је већ по навици Обрадовићу дизало косу на глави. После изједначене прве деонице, почетак друге је обележен убацивањем гостију у брзину више, а такав ритам домаћи тим није могао до краја да испрати, услед чега је наш представник имао осам поена предности на великој паузи (42:34).

Утисак је да је тим квалитета хрватског шампиона био баш по мери за уводни чин сезоне јер је свима јасно, а највише Обрадовићу, да је његовим играчима потребно време. Отуд се синоћ и нису могли видети уобичајени изливи беса прослављеног стручњака, чак ни у тренуцима када је домаћин покушавао да припрети и држи прихватљив дефицит и у других десет минута.

Показао је домаћин зубе и није желео да покаже белу заставицу ни када је Партизан имао двоцифрену разлику на свом конту. Јасно је било многима и у припремном периоду да ће екипа највише "штуцати" под кошем. Превише су других шанси добили изабраници тренера Ивана Перинчића после офанзивних скокова, што је довело до тога да се немир увуче и у редове бившег европског првака.

Уместо рутинског привођења меча крају, црно-бели су несмотреношћу омогућили ривалу да на четири минута до краја дође до изједначења. Можда унутрашња линија гостујућег тима није била на висини задатка, сем Ледеја, међутим, у максималној брзини је била бековска осовина Пантер-Мур која је ишчупала победу. Прво је Мур са две узастопне тројке вратио суфицит на страну Београђана, да би слављеничко отварање сезоне омогућио Пантер преко слободних бацања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)