СИН ЛЕГЕНДЕ СРПСКЕ КОШАРКЕ У ХРВАТСКОЈ: Тата му је био херој свих рекреативаца, он играо за младу репрезентацију, па потписао за Осијек

Новости онлине

20. 09. 2021. у 13:42

СВИ они искрени заљубљеници у игру под обручима воле да чују име Мијаило Грушановић.

СИН ЛЕГЕНДЕ СРПСКЕ КОШАРКЕ У ХРВАТСКОЈ:  Тата му је био херој свих рекреативаца, он играо за младу репрезентацију, па потписао за Осијек

фото аба лига

Иако је реч легенда можда и прејака, али Микан то и јесте. Углавном је играо за своју Иву из Шапца, па се често препричавају догађаји и против моћне Југоспластике, када се Грушановић чувао за сеоски фудбалски дерби, па опет Кукочу и Рађи постигао завидан број поена. 

Играо је Микан поред Иве за Беопетрол, Војводину, Борац, Лавове, Свислајонсе... Никада није ишао у иностранство, али без проблема је у Србији паковао свакој екипи бар 20 поена, а често и више. Moжемо слободно рећи да је био херој свих рекреативаца, јер је без тренинга могао да игра на врхунском нивоу.

Није могао без Шапца, а његов син Младен Грушановић, иначе млади репрезентативац Србије, ставио је параф на потпис са хрватским клубом Вриједноснице Осијек.

Младен је рођен 1997. године у Шапцу, висок је тачно два метра и игра на позицији крила.

фото аба лига

 

Кошарком се почео бавити у Шапцу, од 2013. до 2015. године је играо за јуниоре Меге, затим је играо за КК Јагодина, КК Динамик, КК Беовук 72, КК Дунав и КК Вршац.

Сезону 2020/21. је играо за КК Ловћен, где је за 19,6 минута имао 8,2 поена и 1,5 скокова.

Играо је 2016. године на ЕП У-20 за репрезентацију Србије у Хелсинкију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)