ВЛАДЕ ЂУРОВИЋ ПРЕДОСЕТИО ДУДИНУ СМРТ: Синоћ сам гледао његов интервју и помислио да је ИН МЕМОРИАМ

Новости онлине

16. 09. 2021. у 14:47

ШИРОМ света се опраштају од Душана Ивковића. Нема места на планети где је кошарка бар споредни спорт да није знао и волео нашег Дуду.

ВЛАДЕ ЂУРОВИЋ ПРЕДОСЕТИО ДУДИНУ СМРТ: Синоћ сам гледао његов интервју и помислио да је ИН МЕМОРИАМ

FOTO: N. Skenderija

Бивши и садашњи играчи и тренери су са великим жаљењем примили тужну вест.

Међу њима и чувени тренер Владе Ђуровић, који за 24седам открива како је сазнао за смрт великог Ивковића.

– Супруга ми је рекла јутрос кад сам се пробудио. Гледао сам претходне вечери велики интервју са њим и у тренутку чак помислио да је то можда био “Ин мемориам”. Али није, преминуо је рано јутрос…

Ђуровић се затим окреће кошаркашким причама и суживоту са Ивковићем, са којим је неретко водио љуте битке на паркету.

– Нас двојица смо тренери који су ваљда променили највише клубова. Често су наше екипе играле једне против других. Он на клупи Радничког, ја водим Шибенку, он тренира Шибенку, ја Будућност, Дуда Олимпијакос, ја Паниониос… Било је много дуела – каже нам Владе, па наглашава нешто по чему је однос са Ивковићем био посебан:

– Знате, он је био врхунски тренер, имао је каријеру из снова. У време док смо паралелно радили у Атини синови су нам се дружили. Нас двојица нисмо, као што смо са неким другим колегама. Али, знате, није баш да се ми тренери много волимо, умемо да се посвађамо, има ту сујете. А са Дудом се никад нисам посвађао, ни споречкао. Никада ниједан сукоб или препирка. Са њим никад.

Присетио се Ђуровић и занимљивости која их додатно повезује, као и љубави коју је Ивковић имао цео живот, а да то није кошарка.

– Много је волео своје голубове. Носио би их са собом где год би ишао да ради. А радили смо у бројним истим клубовима. АЕК, Арис, Војводина, Шибенка… Обојица смо завршили каријере, и сад, уместо да ужива у пензији, Дуда оде – закључио је Владе Ђуровић своје сећање и успомене на Душана Ивковића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)