КАКО ЈЕ ДУДА РЕАГОВАО НА СИЛАЗАК ХРВАТА СА ПОСТОЉА: Шта је, бре, пургери, дођите на пиће! Шта се шуњате? (ВИДЕО)

Новости онлине

16. 09. 2021. у 12:18

ДУШАН Ивковић се, као и сви ми, најрадије сећао злата са Европског првенства из Грчке 1995. године.

КАКО ЈЕ ДУДА РЕАГОВАО НА СИЛАЗАК ХРВАТА СА ПОСТОЉА: Шта је, бре, пургери, дођите на пиће! Шта се шуњате? (ВИДЕО)

Фото: М.Вукадиновић

То је била Дудина и Борина (Бора Станковић) медаља. Први је окупио страшан тим и са њима прошао тешко квалификације у Бугарској (уз много среће), а други је помогао да уопште и играмо исте.

А онда рапсодија у Атини, играли смо се са свима и против свих. Ни традиционална браћа Грци нису били уз нас, звиждали су и пљували Дудине пулене. Наљутили су се и Литванци, јер смо баш њих тукли у финалу.

И то какве Литванце са Сабонисом и Марчулијонисом, тражили су изговор у судијским грешкама, као да нису видели Ђорђевићеве силне тројке и Даниловићево закуцавање преко Арвидаса.

И за крај традиционални ривал Хрвати и њихов силазак са постоља. Вељко Мршић је активирао јуче ту причу, а често у комшилуку говоре о том силаску са постоља у Атини и никада се више нису вратили на исто. 

А ево како је Дуда видео неспортски потез Хрвата.

- Чули смо у свлачионици Стојка Вранковића како каже: „Сад је тренутак да напустимо постоље“. Били су у свлачионици поред нас. Не би то Стојко рекао без политичке директиве. Мени је то било смешно - рекао је Ивковић у разговору за Недељник пре неколико година.

Навео је и шта се десило касније у хотелу.

- Те ноћи није било спавања. Остали смо Кића, Жељко, Веско Баровић и још неко друштво, скоро је већ јутро. И видимо хрватску екипу како готово на прстима излази, ваљда су имали рани авион. Кажем им ја: „Шта је, бре, пургери, дођите на пиће! Шта се шуњате?“ Нико се није јавио…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)