ОСТОЈА МИЈАИЛОВИЋ О ПРОЈЕКТУ ПАРТИЗАНА: Поносан сам што сам председник клуба који тренира кошаркашка легенда

Novosti online

23. 08. 2021. у 15:52

ПРЕДСЕДНИК Партизана Остоја Мијаиловић говорио је за израелске медије о пројекту црно-белих, на чијој клупи ће седети најтрофејнији европски тренер - Жељко Обрадовић.

ОСТОЈА МИЈАИЛОВИЋ О ПРОЈЕКТУ ПАРТИЗАНА: Поносан сам што сам председник клуба који тренира кошаркашка легенда

FOTO: Arhiva novosti

Тамошње медије је највише занимало то што је Партизан довео перспективног Јама Мадара. Ипак, Мијаиловић је причао о целокупном пројекту.

- Жељко и ја смо пријатељи дуги низ година. Од мог првог дана у клубу амбиција ми је била да га вратим тамо где је све почело. Жељко је велики обожаватељ клуба, а наше амбиције у овом тренутку једнаке су његовим амбицијама – вратити Партизан на врх. Поносан сам што сам председник клуба који тренира кошаркашка легенда - рекао је Мијаиловић.

Први човек црно-белих сматра да је српска кошарка добила много повратком човека који је освојио девет титула Евролиге.

- Главни добитник је Партизан, али ништа мање не добија ни српска кошарка у целини, која је била у паду. Чак је и Јадранска лига изгубила загарантовану карту за Евролигу. Сигуран сам да ће његов долазак имати позитиван утицај на Евролигу. Србија је један од најважнијих кошаркашких центара. Али на овај начин то ће бити још важније.

FOTO: Arhiva novosti

Мијалиовић наводи да би Партизан, заједно са Црвеном звездом, требало да буде учесник најквалитетнијег кошаркашког европског такмичења.

- Србија је земља која је луда за кошарком. Утакмице између нас и Црвене звезде фасцинирају медије. То су утакмице са 20.000 гледалаца, а на крају дана спорт живи од телевизијских права и емитовања. Мислим да наша два велика српска клуба заједно могу много допринети Евролиги - закључио је први човек клуба из Хумске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)