ЈЕЛЕНА БРУКС: Не могу навијачи да устај у три, а да не буде тензије! СОЊА ВАСИЋ: Јелена нас је вукла три четвртине!

Novosti online

04. 08. 2021. у 08:33

КОШАРКАШИЦЕ Србије направиле су велики успех у Токију. Савладале су у четвртфиналу репрезентацију Кине резултатом 77:70.

ЈЕЛЕНА БРУКС: Не могу навијачи да устај у три, а да не буде тензије! СОЊА ВАСИЋ: Јелена нас је вукла три четвртине!

ФОТО: КСС

У полуфиналу их чека бољи из меча Аустралија - САД. 

Јелена Брукс је предводила тим у прве три деонице, захвалила се навијачима. 

- Све је дошло кад је највише требало, све се склопило. Ми смо имале пад у трећој четвртини, али не може да се гледа утакмица у Србији у три ујутру и да се гледа са уживањем. Мора мало, кад су се већ пробудили људи, да буде мало тензије – рекла је Брукс.

Тежак је био термин за играње, али су наше девојке успеле да се тргну када је то било потребно и да остваре победу.

- Наша тимска игра је одрадила своје. Ја сам мама, волим ове јутарње термине изгледа. Мени те утакмице од девет или десет одговарају. Шалим се. Стварно је тешко играти у ово време, колико год да смо се навикли, тешко је за сваког спортисту, јер овде кад смо у сали где је мрачно, немамо представу које је време. Скроз је неки контраст. Пробудиле смо се у последњој четвртини и нисмо допустили Кини да помисли да може да победи – закључила је капитенка нашег тима.

Чекали смо да се Соња Васић опорави од ковида, а она нам је узвратила магичном партијом против Кине. Доказала је да је најбоља када је то потребно.

- Не знам, не верујем да је то тако. Искрено, у свим овим утакмицама трудимо се да чувамо једној другој леђа. Јелена нас је данас вукла три четвртине, а онда када смо видели да су направиле тактичку корекцију на њој, Анчи и ја смо виделе да имамо простора, да преузмемо одговорност. Нећемо на овом турниру видети Соњу Васић и Соњу Васић, али најбитније је да смо победиле, да смо доказале колико ми играмо ово срцем, колико све ово нама значи. Мислим да правимо доста грешки, али да је то све из најбоље намере, из брзоплетости. Имамо још две утакмице, које са оваквом борбеношћу можемо да добијемо – рекла је Васић.

Каже да ће њене саиграчице покушати да направе немогуће у полуфиналу.

- Нико није веровао да смо ми данас фаворити, сви су нас отписали пре утакмице. Пустили смо да причамо за себе као екипа, видећемо ко ће нам бити противник у полуфиналу, да направимо немогуће, али ми смо углавном немогуће до сада и успевале само – закључила је Соња.

(Телеграф.рс) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)