КАРИ ПЕШИЋ ЗА НОВОСТИ О СЕЛЕКТОРСКОМ МЕСТУ: То је само испитивање јавног мњења

Г. КЕЛИЋ

14. 07. 2021. у 21:58

СВЕ је то само испитивање јавног мњења, као и увек - кратко је рекао славни Светислав Пешић, за "Новости", о гласинама да ће се вратити на клупу најбољих кошаркаша Србије.

КАРИ ПЕШИЋ ЗА НОВОСТИ О СЕЛЕКТОРСКОМ МЕСТУ: То је само испитивање јавног мњења

Фото: Н.Параушић

А лицитација о новом селектору је почела оног тренутка када је наша кошаркашка репрезентација доживела фијаско у квалификацијама за ОИ. Одмах су почеле приче око будућности Игора Кокошкова, па је јасно да све у КС Србије чека, дуго, врело лето. Тим пре, јер је у јавности осванула вест како би на клупу нашег националног тима поново могао да заседне чувени Светислав Пешић (71).

Популарни Кари је нашу сениорску репрезентацију водио 2001. до 2002. године, када смо се попели на кров Европе и света и из тог разлога његов повратак на клупу "орлова" би, без сумње, био дочекан са великим ентузијазмом и одушевљењем. Иако је Пешић у недавном разговору за наш лист напоменуо да се налази у пензији, врата у тренерском послу није потпуно затворио.

- Таман када дођем у ту фазу, неко ме позове и убаци "ровца у главу". Држи ме неко време, па пусти, једног дана мораш да пресечеш, тако да бих волео да ме више не узнемиравају. Ја сам у пензији - казао је Пешић почетком маја, за "Новости".

Тај "ровац" би могао да буде управо позив из канцеларије у Сазоновој улици у Београду, јер селекторски посао тренутно савршено пристаје особи попут Пешића, који не седи на "две столице", као Кокошков, и могао би да се свих 365 дана у години посвети раду у Савезу.

Управо је Кокошкову највише замерено то што се прихватио посла у турском Фенербахчеу због чега није могао психички, а врло често ни физички, да буде 100 одсто уз "орлове".

Ипак, евентуални договор са Пешићем је још далеко од реализације и све се тренутно своди на опипавање пулса јавности, што је Кари јуче за наш лист и прокоментарисао.

Из истог разлога се помињу и имена Саше Ђорђевића и Саше Обрадовића, који су, такође, тренутно без клупског ангажмана.

Међутим, за нешто се пита и сам Кокошков који је још под уговором, а за медије претходних дана није до краја био јасан око свог будућег статуса.

- Одлука за мој статус у репрезентацији је везана, пре свега, за породичну ситуацију - нагласио је Кокошков у једном интервјуу.

Каква год да буде коначна одлука одговорних људи из КСС, она би требало да буде донета што пре, како би нови или стари селектор могао у миру да почне да ради. Јер, квалификациони "прозори" за СП 2023. се "отварају" већ крајем новембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)