ЖОЦ СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ ЖРЕБА Тренер Партизана послао снажну поруку, а Савић додао: "Ово је веома тешко, морамо бити први или други!"

Новости

09. 07. 2021. у 13:39

КОШАРКАШИ црно-белих сазнали су имена противника у европском такмичењу.

ЖОЦ СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ ЖРЕБА Тренер Партизана послао снажну поруку, а Савић додао: Ово је веома тешко, морамо бити први или други!

Фото: Н: Параушић, архива ВН

У Барселони је данас завршен жреб за Еврокуп.

Челници такмичења одлучили су да промене формат, те нас у новој сезони очекује 20 екипа из 13 земаља. Такмичиће се учесници у две групе од по 10 тимова, а црно-бели су упали у групу "А".

Тамо су поред Партизана и: Андора, Локомотива Краснодар, Хувентуд, Лијеткабелис, Тренто, Метрополитан 92, Анкара, Хамбург и Сласк.

Након жреба, тренер Партизана НИС, Жељко Обрадовић је изјавио:

„Мислим да је најважније од свега да ми оформимо екипу и кренемо са припремама на време. Надамо се да ће сви играчи бити здрави и спремни за све напоре који нас чекају ове године. Мислим да је изузетно важно какве ћемо припреме обавити зато што систем такмичења изискује да практично од прве утакмице будемо спремни и играмо на највишем могућем нивоу. Тако ћемо пробати да урадимо припреме. Тимови из Еврокупа и АБА лиге заслужују сваки респект са наше стране, тако ћемо се понашати, сваком противнику ћемо прилазити на исти начин, са поштовањем али увек свесни онога што су циљеви које смо поставили испред нас. Треба да сачекамо да оформимо екипу и да се усредсредимо на оно што је најважније а то је рад на терену“, поручио је Обрадовић.

Спортски директор црно-белих, Зоран Савић је о исходу жреба рекао:

„Ово је веома тежак жреб. Две групе су веома сличне а најважнија ствар је да се изборимо за једно од прва два места у групи и на тај начин обезбедимо предност домаћег терена у елиминационој фази која се игра на само једну утакмицу. Веома је тешко јер морате бити потпуно спремни од првог меча групне фазе, након чега се у фебруару и марту улази у фазу када свака утакмица значи опстанак или нестанак из такмичења“, истакао је Савић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)