ПОТЕГАО ПИШТОЉ НА РАДУЉИЦУ: Инспектор тражио да се фотографишу, па претио славном кошаркашу

С.М.

28. 06. 2021. у 15:14 >> 15:48

ЗБОГ претње пиштољем српском кошаркашком репрезентативцу Мирославу Радуљици у недељу је у Шипову ухапшен полицијски инспектор Синиша Ш. сазнају Новости.

ПОТЕГАО ПИШТОЉ НА РАДУЉИЦУ: Инспектор тражио да се фотографишу, па претио славном кошаркашу

Фото: Nebojsa Parausic

Инспектор је пиштољ на Радуљицу потегао на "Јањском сабору" код манастира Глоговац у Шипову. Како Новости незванично сазнају разлог потезања пиштоље је одбијање Радуљице да се слика са инспектором, а читав догађај се одиграо под једним од шатора на збору код Шипова.

- Одбијање Радуљице да се слика са инспектором истог је разљутило и он је потегао пиштољ на Мирослава. Али кошаркаш му је отео пиштољ а инспектора су убрзо савладали и ухапсили специјалци. У свађу се чак умешао и колега од инспектора а који је раније већ био тема медијскиих натписао због недоличног понашања, кажу извори Новости упознати са догађајем.

Како Новости сазнају од извора у полицији инспектор који је потегао пиштољ на Радуљицу био је у алкохолисаном стању и имао је преко један промил алкохола у крви

Како је саопштено из Полицијске управе Мркоњић Град, ухапшен је полицијски службеник С.Ш. и осумњичен је да је починио кривично дело угрожавање сигурности.

Из полиције нису прецизирали детаље хапшења нити су наводили да ли је још један полицијски службеник под истрагом да је био актер овог догађаја, али су кратко навели, да је о свим околностима и прикупљеним чињеницама обавештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

- Тужилац је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извештај за кривично дело угрожавање сигурности, навели су из полиције.

Како су навели, осим наведеног, у току су активности на утврђивању дисциплинске одговорности полицијског службеника С.Ш., због основа сумње да је починио тежу повреду радне дужности.

-Полицијска управа Мркоњиц Град осуђује сваки вид непрофесионалног поступања од стране полицијских службеника, а Министарство унутрашњих послова Републике Српске процесуираће сваки вид непрофесионалног и незаконитог понашања припадника, рекла је портпарол ПУ Мркоњић Град Божана Вулин.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)