МАРКА: Стара српска гарда препрека Шпанији на путу ка медаљи

Танјуг

22. 06. 2021. у 13:41

Стара српска гарда последња је препрека Шпанији на путу ка медаљи на Европском првенству, наслов је текста у ком шпанска Марка пише о четвфиналу ЕП између кошаркашица Србије и Шпаније.

МАРКА: Стара српска гарда препрека Шпанији на путу ка медаљи

ФОТО: КСС

У најави сустаршњег четврфиналног меча између Србије и Шпаније, које су се пре две године састале у полуфиналу истог такмичења у Београду, као и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, шпански лист у суперлативима говори о екипи коју предводи Марина Маљковић.

"Србија се још једном налази на путу Шпаније до медаље. Две екипе састаће се сутра до 21 сат у Валенисји, а балкански тим биће прва велика препрека са којом ће се суочити актуелне шампионке Европе, које ће покусати да изборе 10. наступ у полуфиналу женског Евробаскета у 11 издања до сада одиграних у 21. веку", стоји у тексту Марке.

Марка наводи са кошаркашице Србије имају други најбољи напад на такмичењу иза Француске и да су у четвфианле дошле директно са првог места у групи Б са остварене три победе.

"Све то постигли су ослањајући се на своју "стару гарду". Имају девет играчица који су прешле 30, све су у пуној зрелости, почев од Соње Васић. Класична европска кошаркашица од 1,89 метара, има 31 годину, али је најавила повлачење након Игара у Токију. Њена колена више не могу да поднесу оптерећење, иако њего тело говори супротно. Просецно бележи 15,3 поена, шест скокова, четири асистенције", наводи Марка.

Шпански лист каже да се поред Васић истичу и Јелена Брукс, Тина Крајишник и Ивон Андресон.

Марка заслуге за све успехе Србије дају и селекторки Марини Маљковић, наводећуи да је репрезентација последњих година незамислива без ћерке легендарног Божидара Маљковића на клупи.

"Заједно са сјајном генерацијом играчица променила је пут тима. Нису биле на ЕП 2011, а 2015. године освојиле су прво злато у својој историји. Српскиње су постале редован ривал Шпаније у борби за медаље. У новије време увек се завршавало победом Шпаније. Оне ће желети освету", закључује се у тексту шпанске Марке. 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)