АМЕРИКАНКА ОТВОРИЛА ДУШУ: Србији ћу вратити све што ми је дала!

Novosti online

15. 06. 2021. у 20:55

СРПКИЊА Америчког порекла Ивон Андерсон са великим поносом носи дрес женске кошаркашке репрезентације Србије.

АМЕРИКАНКА ОТВОРИЛА ДУШУ: Србији ћу вратити све што ми је дала!

Фото: ФИБА

Кошаркашица је са великим ентузијазмом прихватила позив Марине Маљковић да обуче дрес Србије. Била је једна од најзаслужнијих за пласман наших дама на Евробаскет који ће се играти од 17. до 27. јуна у Валенсији. 

- Напорно смо тренирали, а волим да кажем да умор зависи од главе. Знале смо како ће нам бити после дугачке сезоне, али верујемо да ће се све то исплатити, јер нас чекају два велика такмичења. Узбуђене смо због Европског првенства и после нас чекају и Олимпијске игре, рекла је Ивон Андерсон. 

Истиче да има велики мотив на првом наступу када су велика такмичења у питању. 

- Као навијач сам пратила многе кошаркаше, после и кошаркашице јер сам играла против многих, неке су најбоље у историји. Зато имам и мотив више да остваримо све циљеве. Сви су ме одлично прихватили, подршка је невероватна, зато желим да се одужим на свему што ми је Србија дала, и да на терену доприносим победама.

Фото: ФИБА

Доста се истиче атмосфера у нашој репрезентацији. 

- Соња Васић је дефинитивно најзабавнија, њен смисао за хумор је посебан и много се смејем. Јелена Брукс је најјача, наш капитен, истински лидер, пример за све у екипи и на терену и ван паркета, ту је увек да пружи подршку. Сјајна смо екипа иако има много различитих, јаких карактера, поента је наћи баланс а то селекторка Марина Маљковић одлично уме. И зато када ме је звала нисам се ни тренутак премишљала.

Србија ће на Евробаскету играти у Б групи против репрезентације Италије, Грчке и Црне Горе 

- Наш циљ је медаља, без дилеме, и даћемо све од себе да је освојимо. Група је изазовна, противничке репрезентације су млађе и биће велика борба, зато морамо увек да имамо енергију на истом нивоу. Зато смо и радиле напорно на тренинзима да можемо све да изнесемо. Неће бити лако, на старту играмо са Италијом, знам доста играчица јер играм тамо. Врло су борбене и сви ће се за нас припремати као за једну од најбољих на свету што и јесмо, завршила је Ивон Андерсон причу за Нова.рс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)