АБА ЛИГИ СЕ НЕ ПИШЕ ДОБРО: Први човек Евролиге забринут за регуларност такмичења на Јадрану

Новости онлине

31. 05. 2021. у 08:52

ПРВИ човек Евролиге Ђорди Бертомеу скренуо пажњу на одређене проблеме које су се појавиле последњих година у Јадранској лиги.

АБА ЛИГИ СЕ НЕ ПИШЕ ДОБРО: Први човек Евролиге забринут за регуларност такмичења на Јадрану

Фото архива ВН

- Јадрански регион видимо као веома важан за кошарку. Последњих година смо прихватали шампиона. Али смо исказали забринутост везано за регуларност овог такмичења зато што је у прошлости било неких отворених ствари које нисмо спремни да прихватимо. Ако победник АБА има проходност у Евролигу ми смо у позицији да поставимо, хајде да кажемо, неке захтеве Лиги везано за гарантовање регуларности такмичења (АБА лиге). Ово ћемо поново да ставимо на сто. Желимо такође да знамо више о томе како ће управљање Лигом да се развија ако хоће и даље да има приступ Евролиги - јасно је поручиом Бертомеу да одлично зна шта се дешава у АБА лигу, преноси Моззартспорт.

Бертомеу је причао и о томе који су тимови најближи специјалној позивници елитног такмичења. Појавиле су се гласине да би неко од клубова АБА лиге могао да добије дугодигишњу лиценцу. Али, први човек Еврологе је то демантовао. 

- Нисмо до сада имали разговоре са Партизаном и Црвеном звездом везано за дугогодишњу лиценцу - јасан је био Бертомеу.

На питање ко би могао у скоријој будућности да добије вајлд карту, која би, као у случају Асвела, Бајерна и Албе, касније могла да прерасте у вишегодишњу лиценцу, Бертомеу је био директан.

ФОТО: АБА лига

 

- Желимо да повећамо прусуство на великим тржиштима, јер има много простора за напредак, са Асвелом у Француској, Бајерном и Албом у Немачкој. Отворићемо разговоре са новим клубовима за које мислимо да има смисла да буду овде. Увек размишљамо о вајлд карди за клуб из ВТБ (Зенит). У конверзацији смо са Лигом од плеј-офа. У наредним недељама ћемо имати одговоре, као што је било прошле године. Италија је кључно тржиште. Не требам да кажем које је име у питању (Виртус). Мој лични сан је да имамо тим из Британије, али... - рекао је Бартоме и додао:

- У будућности ћемо да се фокусирамо на време после пандемије. Оптимисти смо када је у питању број навијача на утакмицама следеће сезоне. Не очекујемо да већ на старту буде 100 одсто попуњеност дворана, али оечкујемо да ће се број повећавати како такмичење одмиче. Надамо се да ће бити око Божића, али зависиће наравно од земаља. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)