ОТВОРЕНИ ДАН КОШАРКЕ НА КАЛИШУ - МОЗЗАРТ ШАЉЕ НАЈБОЉЕ НА ПАРТИЗАНОВ КАМП: Величковић: Можда баш неко од те деце сутра буде наш првотимац

Промо

29. 05. 2021. у 15:00

КОШАРКАШКИ терени у Србији су одувек били магнет за све клинце из краја који су ту вежбали одраз ка највећим сновима.

ОТВОРЕНИ ДАН КОШАРКЕ НА КАЛИШУ - МОЗЗАРТ ШАЉЕ НАЈБОЉЕ НА ПАРТИЗАНОВ КАМП: Величковић: Можда баш неко од те деце сутра буде наш првотимац

ФОТО: Промо

Под отвореним небом на Калемегдану, КК Партизан и Моззарт враћају вољену игру у она добра, стара времена, када је свако дете под обручима иза зграде учило прве (дво)кораке, играло "Американца" или покушавало да добаци лопту са тројке. У црно-белом делу баскеташког утврђења на Калишу, 19. јуна окупиће се 120 клинаца узраста од 7 до 14 година на Отвореном дану кошарке, а за десеторо најбољих Моззарт је обезбедио одлазак на Партизанов камп (20-27. јул)!

Ово није прича о идеалној петорци, првој и другој постави, МВП титули... На деци је само да се препусте игри, а пред њима је после цео живот да вредно тренирају за пехаре и медаље. Први офанзивни скок ка сновима је одлука да изађу на терен, а она је довољна да се свако осети као победник. Десеторо иде на камп, а сва преостала деца у – Партизанову школу кошарке која се у августу одржава на терену КК Партизан на Калишу! И то потпуно бесплатно.

Пријаве су преко овог ЛИНКА, а позив стиже од капитена и легенде црно-белих Новице Величковића:

- Колективни спортови, а нарочито кошарка, су сјајни за развој деце, да осете шта значи тим и какву то носи одговорност. Камп је место на којем ће деца научити много, не само кошаркашки од својих тренера, него и једни о другима, па и једни од других. Иако је ово замишљено као нека врста такмичења из ког ће 10 најуспешнијих добити награду, мислим да ће сви клинци са Калемегдана понети сјајно искуство и да ће још више заволети кошарку и Партизан. Ко зна, можда неко баш од те деце сутра буде првотимац, а можда се буде бавио и нечим другим у животу. Али ће сигурно имати шта да научи и то сутра да примени било на терену или ван њега.

ФОТО: Промо

Час ће трајати четири сата и деца ће бити распоређена у четири групе, а број учесника ограничен је на 120.

Компанија Моззарт са овом акцијом пише нова поглавља у ђачком спорту, односно наставља да пружа основцима прилику за најздравији хоби. Пројекат Бесплатних школа фудбала, кошарке, рукомета и одбојке омогућио је деци широм земље да се опробају са омиљеном лоптом на тренинзима који су потпуно бесплатни, а исте вредности негује и КК Партизан.

Црно-бели такође желе да сви малишани на старту имају једнаке шансе и да спорт, а нарочито прва љубав нације – кошарка, буде доступна свима. Из такве здраве приче, лакше се стварају нови јунаци, а најталентованији ће овог лета добити место на кампу у Крупњу.

И десеторо Моззартових кампера са Калиша моћи ће да раде под будним оком тренера из Партизана, као и да се сретну са бројним гостима који су писали историју најтрофејнијег српског кошаркашког клуба.

Све спортске активности спроводе се под надзором главног координатора кампа, Жарка Вучуровића, а у понуди је и програм индивидуалног рада са истим стручњаком. За децу је обезбеђен и стручан надзор лекара, физиотерапеута, као и рад са кондиционим тренерима у циљу побољшања моторичких и физичких способности деце.

Уз квалитетан рад, кампере очекује доста забавног садржаја, разна такмичења и екукативне радионице. Поред спортског сегмента, циљ кампа је и да деца проведу квалитетно време у природи, као и да се упознају са локалним знаменитостима културно-историјског карактера на излетима.

ХУМАНИ ОФАНЗИВНИ СКОК

Моззарт и Партизан су ове сезоне саиграчи у још једној акцији – Хумани офанзивни скок! Овај сегмент игре је нешто по чему су млађе категорије црно-белих добро познате, а компанија Моззарт је асистирала јуниорима и кадетима у племенитој офанзиви за помоћ незбринутој деци - сваки скок вреднује се са 200 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)