ЧОВИЋ О СУДИЈАМА, ВЕВЕРИЦАМА И ЈОРГАНИМА: Долази заменик Мила Ђукановића! Молим навијаче да не наседају ни на какве провокације

Новости онлине

28. 05. 2021. у 09:56

КОШАРКАШИ Црвене звезде у петак од 20 часова и 30 минута играју пети меч финала АБА лиге против Будућности.

ЧОВИЋ О СУДИЈАМА, ВЕВЕРИЦАМА И ЈОРГАНИМА: Долази заменик Мила Ђукановића!  Молим навијаче да не наседају ни на какве провокације

фото: Тањуг/Милица Николић

У уводу "мајсторице" АБА лига је казнила Подгоричане због лоше организациие и директне претње председика Будућности судијама на трећем и четвртом мечу.

Поводом мајсторице АБА лиге и свих других дешавања је први човек црвено-белих, Небојша Човић, гостовао на Првој телевизији и ево шта је имао да каже:

"Ми се трудимо да атмосфера буде таква да се свим обезбеди регуларност. Прве две су биле у Београду и није било проблема ни са понашањем ни са суђењем. Судије мање-више раде свој посао како треба. Што мислим да је било коректно. Оно што је било у Подгорици су сви видели и проценили каква је штета направљена КК Црвена звезда. У понашању, увредама, притисцима и да не причамо све. Сатисфакција је да је АБА лига казнила судије"

"Стално балансирање и прављење трулих компромиса који у перспективи могу да доведу лигу до тога да она више не постоји. Такав приступ у спорту са нечасним тенденцијама постаје беспредметно, јер зашто бисмо учествовали у свему томе. Судије су правиле грешке на обе стране. Добро. На вашу страну је направио 15 грешака, а овамо 3. Да ли знате шта значи 20 лопти? Ја сам био и присутан у Подгорици, а то је запрепашћујуће. Ако имате декларисано најбоље судије, нормално је да се праве грешке, њих има свуда, али морате да имате уравнотежен критеријум. Појавило се фантомско удружење судија са саопштењем, људи су таоци таквих организација. Ми тражимо одговор зашто сте нас оштетили, а не да заменом тезама оправдамо потрешене паре. Они су узели име АБА лиге, заштићени бренд и за то морају да одговарају"

"Што се тиче вечерашње утакмице апелујем да све буде спортски, да не буде уласка у терен и да не буде бацања ствари. Све ће бити употребљено против Звезде... Знам с ким имамо посла. Долази заменик Мила Ђукановића у ДПС, знам протокол. Зашто, бре, користите неки јорган? Па нисмо ми веверице. Ни ми ни играчи нисмо могли да изађемо из хотела. Свака част црногорској полицији, за разлику од онда када су они учествовали у пљувању играча и вршења притиска"

Каква је била атмосфера?

"Ја се не плашим, али је било непријатно пошто перманентно траје вређање и пљување. И ви видите по структури навијача да су то све организоване групе напаљених млађих и старијих људи. Неке од њих и знам. Група од 5,6 људи је непрекидно вређала Дејана Радоњића. Црвена звезда се од октобра 2017. године, када је комесар Ребец направио мрежу са свима њима, а ми се боримо за правну регулативу комплетне АБА лиге. На обе тужбе поднете смо добили и на обе стоји да су тужбе повучене јер је тужена страна испунила захтеве тужиоца. Појавили су се одређени елементи у спорту, а не само у АБА лиги... Они су бахато богати, да не помињем елементе прашковитих банана и остале ствари. На све то имате суђење какво имате, а судије добију негативне оцене. И то двојица судија. То је чудна структура. Није моја да улазим, а сви знамо шта је залеђина. Смањује се све на 12 судија, 4 словеначка и 3 хрватских. Ја знам да су наше судије најбоље, јер је наша кошарка најбоља. Сад ће рећи да сам националиста. Не занима мене то. Ако радите свој посао квалитетно небитно је које сте националности. Погледајте ту бахатост судија. Судије треба да буду невидљиви сервис, а они су фактор који покушава да води лигу. На шта то личи?

Урош Николић, он је свлачионицу уништио и Звезда је поднела кривичну пријаву.

"Поднета је дисциплинска пријава. Мислим да је изузетно млад и талентован и судиће на Фајнал Фору, као и Пукл који је добио негативну оцену. Не могу судије да буду заштићена врста. Николић је талентован судија, али мора да обузда своје понашање и емоције. Виче му публика, па шта смо ми требали да радимо? Да вадимо митраљезе? И њега треба да чувамо од емоција, а њему је неко из публике нешто добацио и он се прилично наљутио. Звезда је у четвртом мечу имала 35 фаулова, а Будућност шутнула 69 бацања. Јасни су параметри. Нама не треба лажни баланс ни у чему. Људи, пустите да се игра кошарка и судите најбоље што знате, а не да ми узмете 20 лопти. Наградите Лазића да је најбољи дефанзивац, а дате му 3 фаула у првој четвртини. По друштвеним мрежама пишу да смо грубијани, а ми то немамо у Евролиги, то је немогуће. Све ово је додатна провокација. Неће бити дозвољено да се улази у халу, осим људи који су до сада долазили са негативним тестом или потврдом о вакцинацији. Имамо увид о свему томе и разговор са људима који ће нас обавестити уколико се неко разболи и за сада тога нема"

"Било је око 200 навијача на тренингу. То је велики подстрек и хвала им. У екипи је извандредна атмосфера и очекујенмо да се у потпуности обезбеди регуларност такмичења. Знамо отприлике и ко је писао, а нисам видео ни глупље ни смешније саопштење. Судиће Хордов,м Недовић и Радојковић. Хордов старији, а они нешто млађи. То су саопштеања која су показала да смо у праву. Непрекидно трају притисци са свих страна још од 2017. године. А у тој ситуацији нема потребе да постоји АБА лига. Евролига нека прати. Неко суди Ф4, а овде прави проблеме. Некоме украдете 20 лопти и противник поведе 20 разлике, како да се жалите на суђење"

"Молим навијаче да не наседају ни на какве провокације. Молим их да не вређају, а да не наседају на провокације и да не убацују ништа у терен нити да улазе у терен. Дајте да обавимо посао. Црвена звезда је боља екипа. Е сад, да ли је могуће да се боримо са 8 људи? У Београду можемо и са десет", рекао је Небојша Човић.

(Б92)


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)