ЗАПЕЛИ ПРЕГОВОРИ ФИОРЕНТИНЕ И ВЛАХОВИЋА: Србин не прихвата фиксну клаузулу

Novosti online

19. 05. 2021. у 11:39

ОДЛИЧНА сезона је иза Душана Влаховића. Отуд не изненађује велико интересовање за српског нападача.

ЗАПЕЛИ ПРЕГОВОРИ ФИОРЕНТИНЕ И ВЛАХОВИЋА: Србин не прихвата фиксну клаузулу

Душан Влаховић Фото АП

Постигао је некадашњи ђак Партизана ове сезоне 21 гол у Серији А, а клуб је као приоритет поставио преговоре о новом уговору. 

Чини се да су се мало касно сетили челници клуба из Тоскане јер је Влаховић скренуо пажњу великих клубова који би га радо видели у својим редовима. 

Из Фиренце се чују приче да клуб неће да га прода, те да потражује обештећење од чак 80.000.000 евра, систуација им не иде на руку. 

Влаховић има један од најмањих уговора у екипи. Зарађује 800.000 евра по сезони и само петорица првотимаца су мање плаћени од њега. Уговор му траје још две године и то мучи Фиорентину.

Клуб је наводно понудио уговор од 3.000.000 евра по сезони уз бонусе и откупну клаузулу 60.000.000 евра. Са тим предлогом не слаже се Влаховић. 

Иако би по новом уговору био најплаћенији играч у екипи пошто одлази Франк Рибери са платом од 4.000.000 евра годишње, српски нападач не жели да га газда Комисо блиндира клаузулом коју само ретки клубови могу да плате.

Ако Влаховић већ овог лета не продужи уговор, Фјорентина ће бити у проблемима. То значи тешку ситуацију да ће следећег лета морати да га прода испод цене јер Србин улази у последњу годину уговора. Да и не говоримо о катастрофи ако би играч остао до 2022. и отишао без обештећења.

Пред клубом из Фиренце је тежак избор. Да прода Влаховића овог лета за неку разумну цену и да заради много или да чека следеће лето када ће сви знати да мора да га прода за мање паре. Милан и Рома чекају расплет као и клубови из Енглеске и Немачке.

Виола је довела Влаховића по багателној цени из Партизана за мање од 2.000.000 евра и овог лета може да заради 20 пута већу суму на њему. Још прошлог лета је одбио 25.000.000 евра од Лајпцига, а сада се вредност Србина дуплирала.

(МОЗЗАРТ СПОРТ) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)