БЕГ ОД "ЕЛЕКТРИЧНЕ СТОЛИЦЕ": Пет клубова у борби за опстанак у Суперлиги Србије

М. Б.

19. 05. 2021. у 08:30

БОРБА за голи суперлигашки живот је стигла до последње, 90-минутне етапе. Трка да се побегне од две "електричне столице" је уочи завршних представа ове среде од 18.30 сведена на пет кандидата који из различитих визура и са различитим дозама оптимизма очекују расплет.

БЕГ ОД ЕЛЕКТРИЧНЕ СТОЛИЦЕ: Пет клубова  у борби за опстанак у Суперлиги Србије

FOTO: M. Vukadinović

У најбољој позицији су "дављеници" из главног града, Вождовац и Рад, пошто ће им победе бити довољне да не размишљају о исходима осталих утакмица. И док Рад наспрам себе има незаинтересовани Спартак, "змајеви" ће морати да погурају Јавор у прволигашко друштво уколико желе да и наредне сезоне одмеравају снаге са најбољима.

Остатак наелектрисане петорке чине Раднички из Ниша, Нови Пазар и Јавор. Пазарци, такође као и Вождовац и Београд, немају пред собом једначину са више непознатих, јер им опстанак гарантује било каква победа против Напретка на домаћем терену, који такође као и Спартак нема као "погонско гориво" такмичарски мотив.

Раднички из Ниша вероватно има и најлакши посао од свих који беже од страшног суда, али уз виђени тријумф против последњепласиране Бачке морају да навијају и за Крушевљане у Новом Пазару.

Јавор, као последњи са листе екипа у борби за опстанак, последњи и може да очекује осмехе по истеку 90 минута, јер му је поред победе на Вождовцу потребно да Нови Пазар или Раднички не победе Напредак, односно Бачку...

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)