КОМЕМОРАЦИЈА МИЛАНУ КОСАНОВИЋУ: Храбри шерет, посебног шарма

Новости онлине

17. 05. 2021. у 11:21

КОМЕМОРАЦИЈА поводом смрти спортског директора фудбалског клуба Војводина Милана Косановића одржана је данас у ФЦ "Вујадин Бошков" у Ветернику.

КОМЕМОРАЦИЈА МИЛАНУ КОСАНОВИЋУ: Храбри шерет, посебног шарма

ФОТО: ФК Војводина

Новосадски клуб је саопштио да су присуствовали чланова породице, представнициа руководства и стручног штаба Војводине, као и представници Црвене звезде, Фудбалског савеза Србије и Фудбалског савеза Војводине и градоначелника Новог Сада.

После минута ћутања је приказан видео-запис с неким од најлепших момената из богате каријере Косановића.

Председник Војводине Драгољуб Самарџић је истакао да је Косановић био "визионар са фудбалским умећем".

"Изгубили смо нашег Косана. Наше звездице не сијају сјајно, јер нема више ведрог духа, лица, топлог осмеха који је за све нас био хришћански искрен и лековит", рекао је Самарџић.

Он је навео да је Косановић знао да "хируршки тачно препозна најсјајније бисере у младим играчима" и "не само да их препозна, већ да их родитељски загрли и покаже прави фудбалски пут, пут њихове будућности".

"Знао је много о фудбалу и несебично је све дао фудбалу. Где год да је радио, у Војводини, у репрезентативним селекцијама, Црвеној звезди, био је до краја посвећен својим радом који су увек давали фантастичне резултате", рекао је председник Војводине.

По речима Самарџића, одласком Косановића Војводина је изгубила много, а највише његова породица, супруга Наташа и син Лука и додао да ће клуб учинити све што може да породици Косановић помогне, "да заједнички поделимо губитак и бол одласком нашег Милана".

"Милане, хоћу данас гласно да ти кажем да све оне промене које смо до само пре неки дан заједнички планирали, нећемо никада напустити ни заборавити. Заједнички план је био да наша Воша ускоро по трећи пут подигне пехар фудбалског првака Србије", рекао је Самаџић.

"Нећу ти данас рећи 'Збогом!', јер није и не може бити крај наше сарадње. Сигуран сам, где год да будеш, да ћеш нам и даље бескрајно помагати и да ћемо на крају остварити све наше заједничке циљеве. Нека ти је лака земља и вечна слава!", рекао је председник Војводине.

Вршилац дужности председника ФСС Марко Пантелић истакао је да шампиони никад не умиру.

"Желим сада, искрено и са највећим поштовањем, у име фудбалске Србије, да се поклоним ономе који заједно са Пауновићем, Митровићем, Милошевићем, Мркелом, остварио сан свих нас и постао првак света и као такав постао - бесмртан. Био си, јеси, и остаћеш понос свога града, твоје Војводине, твог и нашег Савеза, свих оних бисера, Сергеја, Мијата и свих осталих које си створио, од њих направио добре људе и победнике", рекао је Пантелић.

Пантелић је навео да иза Косановића остају дела у клубовима у којима је радио: у Војводини, Звезди и Фудбалском савезу.

"Подарио си нам лепу прошлост, а фудбалу кроз таленте које си створио и лепу будућност. Нека ти је вечна слава и хвала за све! Почивај у миру, Косане!", рекао је Пантелић.

Председник Црвена звезда Светозар Мијаиловић рекао је да су црвено-бели поносни што су га имали у својим редовима.

"Наш Милан Косановић преселио се у вечност. Ведар и насмејан. Скроман и паметан. Тих и ненаметљив. Драгоцен и беспрекоран. Храбри шерет, посебног шарма, доброћудни, духовити саборац, живео је како у времену буке и беса, са јасном мишљу да се само радом, поштењем и честитошћу може заслужити свачије поштовање", рекао је Мијаиловић.

"Успоставио је принцип знања, непоколебљивости, као неприкосновени постулат који је потврђивао сваким даном проведеним на овом свету", додао је он.

Мијаиловић је рекао да је Косановић био "учитељ који своју мисао није завршио".

"Он је у све нас уткао себе и своју филозофију која ће наставити да се развија и живи кроз све оне којима је био посвећен, а био је многима и то нештедљиво. Добри, велики, насмејан, вечити дечак, наш Косан. Ово је велики губитак за породицу, за фудбалски спорт", рекао је он.

Видео-порукама од Милана Косановића су се опростили и менаџер Рединга Вељко Пауновић, фудбалер Хофенхајма Мијат Гаћиновић и фудбалер Каирата Небојша Косовић, који су током својих каријера постали изузетно везани за њега и заједно са њим учествовали у бројним великим успесима.

Спортски директор фудбалског клуба Војводина и некадашњи члан стручног штаба Црвене звезде Милан Косановић преминуо је у четвртак у 50. години од последица изазваних корона вирусом.

Милан Косановић биће сахрањен данас на гробљу на Транџаменту у Петроварадину.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)