БОРБА ЗА ОПСТАНАК ДОБИЈА КОНАЧНЕ ОБРИСЕ: На реду последња два круга пакла

М. Б.

13. 05. 2021. у 21:12

ОСАМ "дављеника", а у чамцу има места само за њих шест.

БОРБА ЗА ОПСТАНАК ДОБИЈА КОНАЧНЕ ОБРИСЕ: На реду последња два круга пакла

ФОТО: ФК Спартак

Српски фудбалски "Титаник" је ове сезоне по много чему доживео хаварију која подсећа на ону са славног брода, али без обзира на све последњих 180 минута фудбала ће донети драму каква се ретко виђа, макар она била и сумњива.

После ТСЦ и Металца, који су пребринули све бриге минулог викенда, сутра би то могао да учини Спартак на гостовању Војводини, пошто би Суботичани ремијем и 51 освојеним бодом избегли све варијанте у којима би са 50 бодова одлучивали међусобни сусрети тимова који добаце до поменуте коте. Преостала два меча сутрашњег програма; Радник - ТСЦ и Бачка - Црвена звезда, значајна су само утолико што ТСЦ може до петог места на табели, док је нови, стари шампион Србије заинтересован за обарање рекорда по броју постигнутих голова и освојених бодова.

Далеко интересантније ће бити на шест утакмица које су на програму у суботу од 13 и 30. Имајући у виду искуства из неколико претходних недеља у борби за опстанак јасно је да је једина сигурна рачуница за "дављенике" освајање свих шест бодова. Од екипа које су угрожене то, свакако, не могу да учине сви, пошто последње коло доноси окршаје Новог Пазара и Напретка, односно Вождовца и Јавора.

Управо због тога минималну предност у односу на остале имају Раднички, Рад и Пролетер, који практично судбину опстанка држе у својим рукама, јер са шест освојених бодова у последња два кола не морају да размишљају о учинку конкурената. Најтежа ситуација је за Ивањичане, који су тренутно изнад црте са 45 освојених бодова, али сутра дочекују растерећени Чукарички, док их у последњем колу очекује гостовање Вождовцу. "Змајеви" ће у меч претпоследњег кола ући са сазнањем о учинку конкурената, али и са много тежим задатком, пошто иду на ноге Партизану.

Последња два круга пакла су пред нама, узбуђења нам неће недостајати, уз наду да ћемо бити лишени било каквог вида смешне "режије".

Већ раније из Суперлиге испали су: Инђија, Златибор, Мачва и Бачка.

КОНАЧАН РАСПЛЕТ 19. МАЈА

У ПОСЛЕДЊЕМ колу, које је на програму 19. маја, састају се: Нови Пазар - Напредак, Младост - Партизан, Вождовац - Јавор, Чукарички - Радник, ТСЦ - Инђија, Пролетер - Војводина, Спартак - Рад, Мачва - Златибор, Раднички - Мачва и Ц. звезда - Металац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)