ДЕСЕТ ЖЕЉА ЗА ДВА МЕСТА У ЕЛИТИ: Борба за опстанак, поштење на испиту

М. Б.

08. 05. 2021. у 10:00

ШАМПИОН је познат, учесници квалификација Конференцијске лиге, такође, као и имена два безбрижна, односно четири прежаљена клуба.

ДЕСЕТ ЖЕЉА ЗА ДВА МЕСТА У ЕЛИТИ: Борба за опстанак, поштење на испиту

FOTO: M. Vukadinović

Сви остали, тачно половина суперлигашког каравана, мораће пред последња три кола да стрепе за опстанак у елити, а истовремено, надамо се, поведу рачуна да њихове фудбалске представе немају примесе циркуских, због чега је у последње време овдашњи фудбал више предмет исмевања него нешто што може да заинтригира чак и оне најзагриженије за фудбал.

Зато ће борба за опстанак истовремено представљати и испит части и поштења за све оне који последњих недеља нису бирали средства како би се дочепали луке спаса. Од десет клубова којима прети "амбис" најмање проблема да опстане требало би да има ТСЦ, који очекује два меча на домаћем терену од којих је један против прежаљене Инђије, док тим Младена Крстајића гостује само безбедном Раднику у Сурдулици.

Металац попут ТСЦ има две добре прилике на домаћем терену, док суботички Спартак има нешто тежи распоред, али такође и две утакмице у свом фудбалском дому. Чудесни низ победа Напретка, који је између осталих и подигао велику прашину последњих дана, омогућио је Крушевљанима релативно лагодну позицију у финишу и поред чињенице да два пута морају да гостују.

Највећа драма "резервисана" је за тимове који се налазе између 11. и 16. места и раздвајају их само три бода. Гледано из угла такмичарске "тежине" мечева најмање брига око опстанка би требало да има Раднички из Ниша, који без обзира на исход сутрашњег дуела са директним конкурентом Радом, има две "меч лопте" против Златибора и Бачке. Вождовац игра два пута на свом стадиону, али и гостује Партизану, док најтежи посао бар на папиру има Нови Пазар, јер га у последњих 180 минута очекују окршаји са Металцем и Напретком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)