НОВОСТИ САЗНАЈУ: УЕФА нам пише грчки сценарио?

Н. ИЉУКИЋ

08. 05. 2021. у 09:30

НАМЕШТАЊЕ, "мафијање", лицемерје и спрдња са здравим разумом у српском фудбалу је достигла тачку где је означено дно.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: УЕФА нам пише грчки сценарио?

Фото: Nebojsa Parausic

Зато, према информацијама "Новости", УЕФА планира врло озбиљно да од старта следеће сезоне у српски фудбал, односно у ФСС, уведе блаже или ригорозније мере у неком виду "принудне управе", као што се то већ догодило у Грчкој, где већ годинама најважније утакмице на терену, али у ВАР соби, суде и надгледају инострани арбитри.

- УЕФА у случајевима као што су нечасне радње у српском фудбалу, у ситуацији где се већ увелико јавно прича о нерегуларностима има врло прецизан инструмент деловања, да се на кључна места у администрацији, на пример на позиције генералног секретара или директора доводе људи из иностранства, па све до тога да се у судијској организацији, такође, на одређени временски период постављају људи из УЕФА - рекли су за "Новости" добро обавештени извори из УЕФА.

Нажалост, све док неколико људи у Србији по својим канцеларијама на стадионима буду решавали Суперлигу и Прву лигу Србије, нема среће за наш фудбал! У тим канцеларијама седе људи који од августа ове, па до маја следеће године на столу стално држе, осим можда фотографије породице, или иконе свог свеца, још најмање две ствари: одштампани распоред првенства и списак главних и помоћних судија!

Већ почетком недеље почињу да "бистре" следеће коло, па ко би у том колу од "њихових" арбитара могао да одради прљави сценарио на терену, а тек на крају се телефонима позивају лажни пријатељи који воде супарничке клубове и обећава им се, такође лажно, било каква услуга. За почетак онај чувени српски изум: "три за три".

Због свега наведеног су у УЕФА и почели да размишљају о увођењу принудних и привремених мера у српски фудбал. Међутим, питање је сада колико су у Ниону спремни да целу ствар спроведу одмах у делу. Прво, због изузетно присних веза са људима из Фудбалског савеза Србије, који су (јавна је тајна) били главни лобисти пре избора Александера Чеферина на место председника европске куће фудбала. Али, много више због тога што ће у Ниону прво да сачекају расплет сценарија који је најавио председник Србије Александар Вучић када је пре неколико дана јавно најавио да почне хапшење фудбалске мафије у Србији.

СВЕ СЕ (НЕ) ЗНА

ЈОШ три кола су остала до краја домаће Суперлиге и Прве лиге Србије. Смехотресне ствари се догађају у оба ранга такмичења. Доскорашњи фудбалски "покојници" васкрсавају у финишу сезоне, а већ овог викенда на мечевима Вождовац - Напредак и Раднички - Рад одлучиваће се о опстанку. Жалосно је то што су Напредак, Рад, Нови Пазар и Пролетер у Суперлиги, а Кабел, Борац, Јагодина, Трајал и Колубара у Првој лиги, направили од српског фудбала предмет за нашу и белосветску спрдњу. До мере да их се и кладионице стиде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)