ПОЛИЦИЈА УБИЛА БИВШЕГ ИГРАЧА МАНЧЕСТЕР СИТИЈА: Коначно откривена истина о смрти Еткинсона

Новости онлине

04. 05. 2021. у 16:37

Да није било полицијске бруталности, некадашњи нападач Астон Виле Далијен Еткинсон био би жив, откривено је током суђења полицајцу и полицајки. Они су пре пет година, у близини породичног дома, прекомерном употребом силе усмртили Далијена Еткинсона, фудбалера у пензији.

ПОЛИЦИЈА УБИЛА БИВШЕГ ИГРАЧА МАНЧЕСТЕР СИТИЈА: Коначно откривена истина о смрти Еткинсона

Фото: Твитер

Како је откривено на суду, двоје полицајаца су применили прекомерну силу и чак 33 секунде користили шокер који је изазвао срчани удар код некадашњег фудбалера. Уз то, на њему су били приметни трагови удараца ногом, а силина је била таква да су му се на кожи оцртавале пертле службене обуће.

Далијен Еткинсон преминуо је 15. августа 2016. године, неколико сати након праве драме која се одвијала у породичној кући.

Он је дошао у дом у ком је одрастао, а где је у том тренутку живео његов отац и запретио му да ће га убити. Далијен је имао великих проблема са психичким здрављем, који нису адекватно лечени, а оцу је испричао да је већ побио остатак породице. То није било тачно јер су његова браћа и сестра били живи и нису знали за овај инцидент.

Када је до куће стигла полицијска патрола, било им је лако да зауставе напад Далијена Аткинсона, али се ту нису зауставили. Прекомерном употребом силе изазвали су срчани удар који је резултирао његовом смрћу у колима хитне помоћи, на путу до најближе болнице.

Тек пет година касније на суду су изнети докази да је електрошок који су употребили трајао чак 33 секунде, односно шест пута дуже него што је било потребно. Да су остали у границама професионалности, некадашњи играч Манчестер ситија, Астон Виле, Реал Сосиједада, Фенербахлчеа, Меца и бројних других клубова данас би био жив!

Професионална каријера Еткинсона трајала је од 1985. до 2001. године, а осим Енглеске, Шпаније, Француске и Турске играо је и у Азији, за Ал-Итихад из Џеде и два тима из Јужне Кореје. Стигао је до дреса Б репрезентације Енглеске, а важио је за миљеника навијача тима из Бирмингема.

У периоду након завршетка каријере Далијен је имао огромних проблема са срцем и бубрезима. На његово психичко здравље утицале су и дугогодишње дијализе које је морао да посећује као бубрежни болесник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)