СТАНОЈЕВИЋ О АСАНУ: У Јапану кад воз касни 2 минута - шеф станице изврши самоубиство

Новости онлине

04. 05. 2021. у 15:26

ПАРТИЗАН у среду од 16 часова игра против ТСЦ-а, али с обзиром на је Звезда већ шампион и да црно-бели не могу до првог места - у првом плану је случај Такума Асано.

СТАНОЈЕВИЋ О АСАНУ: У Јапану кад воз касни 2 минута - шеф станице изврши самоубиство

ФОТО: АП

Јапанац је једнострано раскинуо уговор са Партизаном и одлетео у домовину, а сви у Хумској остали су у шоку због тог потеза. Партизан је најавио тужбу код ФИФА, бурно су реаговали Владимир Стојковић и Лазар Марковић, као и директор Ивица Илиев, док је смиренијим тоном говорио Александар Станојевић.

"Ја бих последњи пут причао о Асану, то је био шок за нас и волео бих да данас ставимо тачку на причу на томе...", почео је Станојевић на конференцији за медије.

"Утиче доста на нас, имао је утицај на нашу игру, видећемо како ћемо изгледати без њега, мораћемо кроз тренинге и остало. Имали смо агресивност и трансформацију са њим, доста смо изгубили као тим, видећемо како ћемо то решити. Вероватно нас чека другачији систем игре".

Каква је атмосфера у тиму после одласка Асана?

"Знате шта, сама чињеница да је отишао изненада је била шок за нас. Играчи су дали изјаве да су разочарани и разумем их зато што знам колико га воле и верују у њега. С те стране их заиста разумем, ово је почетни шок, али ми смо Партизан и имамо још доста играча да ћемо ово пребродити. Лично, никад о Асану нећу рећи лошу реч јер је био изузетан професионалац каквог никада нисам упознао. Није нам пријатно, али разумем културолошке различитости. Имао је могућност да прича, није причао, није обавестио да хоће да раскине, једино је то страна где имам замерку, рекао је Станојевић и додао:

"Сви смо различити, играчи морају да схвате да је то друга култура, ако тамо воз закасни два минута - шеф станице станице изврши самоубиство".

Станојевић је додао и да Асану замера једино што није упозорио клуб да ће раскинути уговор ако не дође до исплате заосталих дуговања, пошто су раније то радили већ други играчи.

За крај конференције за медије "посвећене Асану" рекао је да би волео да ово буде и последњи пут да је говорио о Јапанцу, пошто жели да се његова екипа и он у потпуности фокусирају на финиш сезоне и заказано финале Купа Србије са Звездом.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)