УЕФА УЗВРАЋА УДАРАЦ: Драстична казна за три клуба

Новости онлине

25. 04. 2021. у 09:47

УЕФА је преживела ударац најбогатијих клубова. Показала је зубе, за 48 сати разбила идеју о Суперлиги, а сада се спрема да узврати ударац.

УЕФА УЗВРАЋА УДАРАЦ: Драстична казна за три клуба

Александар Чеферин фото: Н. П.

Како изгледа, више ће да заболи клубове. Посебно Реал Мадрид, Барселону и Јувентус.

У интервјуу за Дејли Мејл, председник европске куће фудбала Александер Чеферин је најавио кажњавање клубова.

– Свако мора да сноси последице онога што је урадио. Не можете тако нешто да урадите и да кажете: “Казнили су ме зато што ме сви мрзе”. Они немају проблем ни са ким, осим са собом. Оно што су они урадили није у реду и видећемо у наредних неколико дана шта ћемо да урадимо – реао је Чеферин.

Наравно, неће сви да буду истоветно кажњени. Неко ће да прође боље, а неко горе…

– За мене постоје три групе у тих 12 клубова: Енглези, који су се огласили први, затим следећа тројка и онда они што верују да је Земља равна и да Суперлига и даље постоји. Велика је разлика међу њима, али сви ће да буду одговорни. Видећемо на који начин.

Једно од питања је било како се осећао кад је чуо да се оснива Суперлига.

– Осећао сам се као да сам стављен у веш машину. У суботу сам из Словеније отишао у Швајцарску, осам сати аутомобилом. У свом говору имао сам све спремно да разговарам о реформама, чак и да се захвалим Ањелију. Од тада сам четири пута променио говор. Припремали су ствари које ми нису рекли, Ањели ме је лагао говорећи: “Није истина, није истина.” На крају се то догодило и ја сам морао јавно да кажем шта се заиста десило – испричао је Чеферин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)