ПУТИН ЗАБРАНИО СУПЕРЛИГУ: Немци откривају нове шокантне детаље о краху богаташа

Новости онлине

23. 04. 2021. у 14:09

НАСЛУШАЛИ смо се много теорија о краху Суперлиге Европе, пројекта који је пропао за 48 сати, а најновије информације говоре да је политика била много више укључена него што се мислило.

ПУТИН ЗАБРАНИО СУПЕРЛИГУ: Немци откривају нове шокантне детаље о краху богаташа

Фото: ЕПА

Слушали смо о томе како је глас навијача био пресудан, потом играча и тренера клубова из новоформираног такмичења, да је све пало због чврсте руке Александра Чеферина, чули смо и да је за све крив Ђоан Лапорта који се истртљао, док је на крају можда прсте ипак умешао и Владимир Путин (!?).

Тешко ко би поверовао у ове вести да стижу из Русије, међутим немачки лист "Судојче Цајтунг" открива да је позив председнику Русије све променио.

Наиме, Путин је по објављивању вести о Суперлиги Европе одмах назвао Романа Абрамовича, руског олигарха и власника Челсија, затраживши да одмах одустане од свега јер је руски Газпром главни спонзор Лиге шампиона и Зенита коме не погодују нова правила.

Уз то, Санкт Петербург је домаћин финала Лиге шампиона за 2022. годину, па би поново желели да се покажу као добри домаћини као што је то било на Светском првенству 2018.

Путин није дозволио то да се догоди, посебно када се сазнало да иза новца којим би Суперлига била финансирана не стоји заправо америчка банка, него Саудијска Арабија.

То је било сигнал и Ситију да одустане (власник из Емирата), од раније Пари Сен Жермен није имао интерес да учествује у том такмичењу јер директно "руши" њиховог газду из Катара, па је на крају "битка за будућност фудбала" постала чисто политичка.

(Мондо)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)