ПРОСИНЕЧИ ОДУШЕВИО ДЕЛИЈЕ: Звезда је највећи клуб, свидело се то некоме или не

Новости онлине

23. 04. 2021. у 10:52

Легендарни хрватски фудбалер Роберт Просинечки остаће заувек миљеник навијача Црвене звезде пошто је био један од кључних играча у генерацији која је 1991. године постала првак Европе.

ПРОСИНЕЧИ ОДУШЕВИО ДЕЛИЈЕ: Звезда је највећи клуб, свидело се то некоме или не

Фото: М.Вукадиновић

Ближи се ускоро 30. годишњица од највећег успеха српског фудбала и са сваким новим даном све је јасније да ће тај успех јако тешко било ко поновити, а са том оценом слаже се и "Жути" који подсећа да се фудбал у међувремену много променио.

- Као прво, ниси смео ићи у иностранство до 28 године, сав квалитет остајао је у Југославији. Звезда је била највећи клуб, свидело се то некоме или не, могла је купити или довести кога је хтела, тако да се четири године правила та екипа. Можда се није ишло на то да се освоји, али бар да се парира највећима - рекао је Просинечки за "Подкест Инкубатор". 

Сем црвено-белих и Стеауе нико се из источне Европе није попео на кров света, а популарни "Жути" сумња да ће ико поновити тај успех.

- Мислим да ће тешко било ко сем Стеауе или Звезде освојити Лигу шампиона. Што се тиче целог источног блока тешко да ће ико, чак и Руси, којих има толико, бити близу да освоје Лигу шампиона. Створена је генерација која није размишљала да ће освојити, али утакмица по утакмица и видиш да си добар. На крају, мора бити мало среће и кад то имаш - то је и то - додао је легендарни фудбалер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)