МЕЂУСОБНЕ ОПТУЖБЕ СУПРОТСТАВЉЕНИХ СТРАНА! Чеферин: Одговараће, Перез: Необразован

Ђ. САМОИЛОВИЋ

23. 04. 2021. у 07:00

УЕФА је добила битку са Суперлигом, али рат још није готов, судећи по изјавама председника обе институције, Александра Чеферина и Флорентина Переза, који је приде и први човек Реала.

МЕЂУСОБНЕ ОПТУЖБЕ СУПРОТСТАВЉЕНИХ СТРАНА! Чеферин: Одговараће, Перез: Необразован

Фото: Н. Параушић

Двојица генерала сукобљених страна у борби за превласт у европском фудбалу нису бирала речи када су причали један о другом, а нису ни променили ставове када је у питање формирање такмичења, које би играли само најбогатији на Старом континенту.

- Они који су освајали Лигу шампиона у последњих 20 година морају да буду ту. Они који имају највише навијача на друштвеним мрежама морају да буду ту. Кажу да смо исти. А имате и утакмице које нико не гледа. И мени је тешко, а морам још да платим. За шта? За Елче - Ваљадолид? - правдао се Перез након што је засад и званично стопирана Суперлига.

За овакву ситуацију у европском фудбалу криви најпре кровну организацију, али и људе који руководе њоме.

ОВАКО НИШТА ОД ПОЈАЧАЊА

ПРЕДСЕДНИК Реала је истакао да без планиране финансијске инјекције од стране Суперлиге, неће бити ни скупоцених појачања попут Мбапеа, Халанда.

- Неће тога бити без Суперлиге. Ни за Реал ни за било кога другога. Биће немогуће доводити скупа појачања ако нема протока новца. То ћемо видети већ од следеће сезоне. Ако скроман клуб не прода играча, биће у озбиљном проблему јер ће пасти и приходи од ТВ права - истакао је Перез.

- Сви имамо обавезу да разговарамо, а председник УЕФА то није радио на прави начин. Ми преносимо слику фудбала. Ја сам овде 20 година и никог нисам вређао. Желим да имамо образованог председника, који не вређа, само толико. А они само чувају привилегије - јасно је Перез алудирао на Чеферина.

Међутим, ако је неко мислио да ће Словенац остати дужан, грдно се преварио.

- Он не жели председника попут мене? То је још већи подстицај да останем. Перез жели послушника који ради како он хоће. А ја покушавам да радим оно што мислим да је добро за фудбал - ритернирао је Чеферин у стилу Новака Ђоковића.

Нагласио је Чеферин да се готово читав континент ујединио против озлоглашеног плана 12 одметника.

- Добио сам поруке подршке од малтене свих клубова Европе. Имао сам 3.800 пропуштених позива. И зато се надам да су сада схватили колико су погрешили и да ће сносити последице - објаснио је Словенац.

Одбацио је председник УЕФА приче о четири милијарде евра које су испод жита понуђене Острвљанима да издају остатак Суперлигаша.

- Немам где да нађем милијарде које бих понудио енглеским клубовима. Такође, да сам им дао милијарде, не би се они извињавали. Знају они добро да су погрешили - завршио је Чеферин.

БАРСЕЛОНА НАЈМАЊЕ РАЗОЧАРАЛА

ЧЕФЕРИН је истакао и да од свих, највише разуме разлоге Ђоана Лапорте и Барселоне за придруживање Суперлиги.

- До неке мере су ме сви разочарали, али Барса можда и најмање. Недавно су изабрали Ђоана Лапорту за председника, разговарали смо два или три пута. Био је под великим притиском због финансијске ситуације. Наследио ју је, није он крив за њу. Ако преплаћујеш играче, а немаш резултат - то значи минус у каси - искрен је Чеферин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)