БАРСЕЛОНА И ДАЉЕ ЖЕЛИ СУПЕРЛИГУ: Подржавамо националне лиге и наставићемо дијалог с УЕФА

Новости онлине

22. 04. 2021. у 18:12

ТЕК два дана након почетка краја Суперлиге Европе, добили смо и реакцију из Барселоне.

БАРСЕЛОНА И ДАЉЕ ЖЕЛИ СУПЕРЛИГУ: Подржавамо националне лиге и наставићемо дијалог с УЕФА

Foto AP

Каталонски гигант није званично иступио, будући да су то учинили сви енглески клубови и Интер и Милан, а и даље држи тезу да је ЕСЛ нужно такмичење.

Огласио се председник Ђоан Лапорта који је објаснио своје виђење ситуације која је направила прави "земљотрес" у свету фудбала

"Апсолутно је нужно да велики клубови изразе свој став око расподеле добитака. Подржавамо националне лиге и наставићемо дијалог с УЕФА. Велики клубови доприносе највише, па толико морају да добију заузврат", изјавио је Лапорта за "ТВ3".

Потом је наставио да подржава ову идеју, иако је девет од 12 клубова одустало, а готово цео свет је против.


"Ми наступамо трезвено и мудро. Суперлига је апсолутно и преко потребна, али њени чланови ће на крају имати последњу ријеч. Велики клубови доприносе највише и сходно томе морају да учествују у расподели премија. Суперлига мора да буде атрактивно такмичење, засновано на спортским заслугама. Отворени смо за дијалог с УЕФА. Мислим да ћемо се споразумети. Потребно нам је више ресурса како бисмо направили шоу, а Суперлига би то била".

"Неки клубови су били изложени притисцима, али предлог да се прикључе Суперлиги и даље постоји, а самим тим и тај пројект и даље живи. Инвестиције у њега су јако важне, а плате огромне и све то мора да буде узето у обзир, као и спортске заслуге", закључио је Лапорта.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)