КРАЈ СУПЕРЛИГЕ: Одустали сви енглески клубови!

Новости онлине

21. 04. 2021. у 00:02

Други тим из Манчестера званично је потврдио да напушта Суперлигу. Одмах за њим и Ливерпул, а потом и Арсенал.

КРАЈ СУПЕРЛИГЕ: Одустали сви енглески клубови!

Фото: ЕПА

Први од преосталих Енглеза огласио се Манчестер јунајтед. Они су одлучили да се повуку и притом су упутили кратку изјаву. 

- Манчестер јунајтед неће учествовати у европској Суперлиги. Саслушали смо наше навијаче, владу Уједињеног краљевства и деоничаре. Остаћемо посвећени напорном раду кроз фудбалску заједницу како бисмо нашли одрживо дугорочно решење за изазове са којима се игра сусреће.  

Ливерпул је навео одговор на планове Суперлиге о будућности као главни разлог за повлачењем. 

- Ливерпул потврђује да смо иступили из Суперлиге. У последњих дана контактирали су нас разни деоничари који су нам дали увид интерно и екстерно о тренутном стању. Захваљујемо им се на доприносу, наводи Ливерпул. 

Арсенал се извинио навијачима. 

- Није било потребно подсећати нас, али одговор наших навијача нам је помогао да дубље сагледамо ствари. Није нам била намера да проузрокујемо овакав стрес никоме. Када је позив дошао није било гаранција, нисмо желели да будемо изостављени. Желели смо да заштитимо Арсенал и нашу будућност. Као резултат слушања заједнице, одлучили смо да се повучемо. Направили смо грешку, извињавамо се! 

Потом се огласио и Тотенхем. 

- За нас је било важно да учествојемо у развоју структуре која ће омогућити бољи финансијски фер-плеј и финансијску одрживост. Верујемо да не треба да стојимо у месту и да увек треба да тежимо константним променама у такмичењу да осигурамо да игра коју волимо еволуира константно, наводе из Тотенхема. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)