ФСС ПРОТИВ СУПЕРЛИГЕ: Фудбал не сме да прави разлику на богате и сиромашне

Новости онлине

20. 04. 2021. у 10:03

ФУДБАЛСКИ савез Србије саопштио је данас да у потпуности подржава став УЕФА поводом новоформиране Суперлиге да за то такмичење нема места у Европи.

ФСС ПРОТИВ СУПЕРЛИГЕ: Фудбал не сме да прави разлику на богате и сиромашне

Фото: ФСС

"ФСС изражава јасан став против формирања новог европског такмичења или тзв. 'лиге богатих', такмичења које својим израженим егоизмом узима фудбалу оно што га је учинило планетарним и најпопуларнијим, осећај заједништва и солидарности. Игра која спаја а не раздваја, игра која свима омогућава неки сан, припада заједничкој породици УЕФА и ФИФА, систему складних и организованих фудбалских структура. Тим поводом Фудбалски савез Србије пружа максималну подршку УЕФА у напорима да фудбалска породица из свега изађе још јача", наводи се у саопштењу ФСС-а.

"Једноставно, фудбал на терену, кроз историју и резултате, не може и не сме да прави разлику на богате и сиромашне. И то је оно што је највећа вредност фудбала. Да шампион буде аутсајдер, из лиге испадне фаворит. Свако има право избора, наш избор је само један – подршка УЕФА", истиче се из ФСС-а.

Оснивање Суперлиге покренуло је 12 европских клубова и то је у понедељак изазвало бројне негативне реакције, пре свега Европске фудбалске уније (УЕФА), националних савеза, високих државника, као и славних бивших играча.

ФСС је навео да је утисак да се фудбалски свет "ујединио" око те одлуке и да се пројекат Суперлиге заснива само на интересу тих клубова у времену када је друштву више него икад потребна солидарност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)