СУПЕРЛИГА ЦИНИЧАН ПРОЈЕКАТ: "Сви ће бити избачени", прети УЕФА

Novosti online

18. 04. 2021. у 17:58 >> 18:13

КАО одговор на вест да је неколико енглеских великана одлучило да се уједини у оснивању европске Суперлиге, огласила се УЕФА.

СУПЕРЛИГА ЦИНИЧАН ПРОЈЕКАТ: Сви ће бити избачени, прети УЕФА

Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Европска фудбалска асоицијација објавила је саопштење у сарадњи са фудбалским савезима Енглеске, Шпаније и Италије.

У њему поручују да ће сви који се придруже овом "циничном пројекту", како је названа европска Суперлига, бити избачени из УЕФА такмичења.

Саопштење преносимо у целости:

"Ако би се ово догодило, желимо да поновимо да ц́емо остати јединствени у нашим напорима да зауставимо овај цинични пројекат, који је заснован на личним интересима неколицине клубова у тренутку када је друштву потребна солидарност више него икад".

Размотриц́емо све мере које су нам на располагању, на свим нивоима, како судским, тако и спортским, како бисмо спречили да се ово догоди. Фудбал се заснива на отвореним такмичењима и спортским заслугама. Не може бити другачије.

Као што су раније најавиле ФИФА и шест федерација, дотичним клубовима ц́е бити забрањено да играју у било ком другом такмичењу на домац́ем, европском или светском нивоу, а њиховим играчима би могла бити ускрац́ена прилика да представљају своје националне тимове.

Захваљујемо се оним клубовима у другим земљама, посебно француским и немачким клубовима, који су одбили да се пријаве за ово. Позивамо све љубитеље фудбала, присталице и политичаре, да нам се придруже у борби против таквог пројекта ако би био најављен. Овај упорни лични интерес неколицине траје предуго. Што је доста - доста је", порука је из УЕФА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)