АСАНО ПОСТИГАО 18. ГОЛ У СЕЗОНИ: "Тек сад разумем Србе"

Н. И.

17. 04. 2021. у 21:34

ПАРТИЗАН је испао из трке за шампионски трон, али Такума Асано наставља трку за најбољег стрелца суперлиге Србије. Партизанов јапански офанзивац је у петак по подне затресао мрежу Мачве у Шапцу и тако је наставио своју соло трку за нападачем Радника Миланом Макарићем који је постигао 20 голова.

АСАНО ПОСТИГАО 18. ГОЛ У СЕЗОНИ: Тек сад разумем Србе

FOTO: M. Vukadinović

Ипак, Асано је одмах после гостовања Мачви открио детаљ који га већ дуго чуди.

- Чудно је то у Србији. Победиш 19 утакмица у низу и сви ти се диве. Онда, изгбуи један меч и онда буеде хаос. Лично, наилазим на људе који су ведри, расположени, али мало где у свету се фудбал доживљава тако турбулентно као у Србији. Тек сам недавно схватио тај део вашег навијачког темперамента - каже Асано.

И заиста, победа или пораз у спорту у Србији су се одавно приближили граници емотивног "живота или смрти". Странцима из неког далеког, другачије уређеног света је тешко да се објасни чак и то, како је могуће да после 19 узастопних победа не могу да се помере са друге позиције на табели. Али, друга је то и дуга прича. За нас овде, а камоли за Такуму Асана. Већ у среду, црно-бели иду на полуфинале Купа у госте Војводини.

- Врло добро познајем екипу Војводине и могу да тврдим да у среду не сме да буде опуштања у Новом Саду, јер се зна шта је наш циљ - закључује Такума Асано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)