ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧАЧКА МИЛУН ТОДОРОВИЋ ЈАСАН: Борба свим средствима, а онда и иступање из лиге

В. И.

16. 04. 2021. у 22:55

ГРАДОНАЧЕЛНИК Чачка Милун Тодоровић огласио се поводом информације да је ФСС казнио ФК Борац 1926 одузимањем шест бодова и обавезом плаћања казне од четири милиона динара због "угрожавања и повреде интегритета" Прве лиге Србије у утакмици против Железничара у Панчеву.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧАЧКА МИЛУН ТОДОРОВИЋ ЈАСАН: Борба свим средствима, а онда и иступање из лиге

ФОТО: В. И.

Он је казао да је ФК Борац 1926 изричит у тврдњама да није повредио интегритет и кодекс фудбала у целини, насупрот оптужбама ФСС које су, како је истакао, “у потпуности непоткрепљене доказима”.

- ФК Борац, који је у срцу свих нас Чачана, бориће се свим правним средствима првенствено у држави, а потом, ако је потребно и пред надлежним органима и институцијама у иностранству, како би доказао истину и истерао правду на видело – рекао је Тодоровић, напомињући да се под сумњом нашла утакмица панчевачког Железничара и ФК Борац, коју су Чачани изгубили резултатом 1:0.

- Ово је јединствен случај да Дисциплинска комисија ФСС поступа невероватном брзином и без једног доказа одлучује на штету нашег чачанског клуба. Наиме, како је наведено, Борац је "угрозио и повредио" интегритет Прве Лиге Србије. Поставља се легитимно питање интегритета чланова Дисциплинске комисије ФСС као и ФСС у целини, с обзиром на то да без једног доказа бива драстичним мерама кажњен клуб, што није први пут, јасно показујући да одређени људи у ФСС, почев од чланова Дисциплинске комисије, Комисије за етику, Стручног одбора и Судијске комисије, свој рад базирају на комплетном непрофесионализму, неетичности, свесрдно се трудећи већ дужи временски период, да уруше углед српског фудбала.

Градоначелник Чачка позвао је в.д. председника ФСС Марка Пантелића да уложи сав свој интегритет у испитивање не само ове, већ и свих утакмица које је чачански клуб играо.

- Ако се не утврди једина истина да је наш Борац неправедно кажњен уз очигледан притисак, повући ћемо најрадикалнији потез – иступање из Лига које су под покровитељством Фудбалског савеза Србије, који као да се свесрдно труди да уништи фудбал у Србији. Млади момци, играчи ФК Борац, који се надљудским снагама боре за дрес познатих "зебри" и који часно носе и проносе славу Борца, нису заслужили да се на овај начин омаловажава њихов труд и зној – рекао је Тодоровић и закључио:

- Ми Чачани нећемо дозволити да одређени људи због својих ситних интереса урушавају име и кредибилитет нашег Борца. На нама је да у овој борби истрајемо до краја и свим правним средствима сачувамо углед и част нашег неосновано оптуженог клуба.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)