НОВА ЛИЦА У НИШКОМ СУПЕРЛИГАШУ: Мартаћ и Стојановић за јачи Раднички

Novosti online

16. 04. 2021. у 15:19

НОВА лица од данас су на Чаиру. Нишки клуб добио је новог директора омладинске школе, а појачана је и скаутинг служба клуба.

НОВА ЛИЦА У НИШКОМ СУПЕРЛИГАШУ: Мартаћ и Стојановић за јачи Раднички

ФОТО: ФК Раднички Ниш

Нови директор омладинске школе је прекаљени фудбалски радник Миодраг Мартаћ, а нови члан скаут службе је некадашњи најбољи стрелац Суперлиге Србије Милош Стојановић.

Мартаћ је добро познат свим познаваоцима фудбала. Иза себе има богату каријеру. Као фудбалер је играо за Бане, Трепчу, Будућност из Подгорице и турску Каршијаку, а 13 пута је играо за олимпијску селекцију Југославије. Као тренер је радио у Земуну, Црвеној звезди, Борцу из Чачка, Слоги из Краљева и Зети. Био је селектор репрезентације Србије и Црне Горе до 21, 17 и 19  година, а 2002. године је био асистент селектору А тима наше земље.  Био је и организатор скаут службе Црвене звезде 2008. и 2009. године, а посао скаута је 2014. године обављао и у Фудбалском савезу Србије.

 У Ниш је дошао да спроведе реформе у омладинској школи и постави је као темељ још бржег развоја клуба.

-Долазим у колевку фудбала. Раднички је велики клуб. Када сам јутрос ушао у канцеларију генерарлног директора Дејана Пропадала и видео слику легенде овог клуба Дргана Стојковића Пиксија, садашњег селектора Србије, било ми је јасно где сам дошао. Да будем искрен, моја сарадња са људима из Ниша траје одавно, а после разговора од пре неколико дана са господином Тончевом, нисам уопште размишљао и прихватио сам понуду да се прихватим посла у омладинској школи, који ће бити комплексан. Дошао сам да стварамо. Мислим да имамо потенцијала за то, али наравно биће нам потребно и мало времена да све поставимо онако како смо замислили- рекао је Мартаћ.

 Као превасходни циљ Мартаћ је навео привлачење свих талената са југоистока Србије у школу Радничког.

-Имам план како то да урадимо, али не бих сада баш све износио, Углавном, идеја је да центар такозване „јужне пруге“ буде овде у нашој школи. То подручје ће бити у фокусу, али наравно да ћемо ширити нашу „мрежу“ и у осталим деловима Србије. Имам богато искуство у овом послу. Радио сам сличан посао у Црвеној звезди и скаутирао Луку Миливојевића, Александра Пешића и Стефана Савића. На моју жалост, овај последњи није из неких разлога завршио у Звезди, већ је преко Партизана изградио блиставу међународну каријеру. Сигуран сам да таквих потенцијала има на све стране око нас и да ћемо их темељним радом привући и довести у Раднички. Наравно за то ће требати и пуно улагања, а за то имам обећање руководтсва клуба. Видим да је у последње време уложено доста средстава у сређивање инфраструктуре на помоћним теренима и објектима и то је важан предуслов за оно што желимо овде да урадимо. Пред нама је тежак посао, али верујем да ћемо сви заједно успети да остваримо постављене циљеве, који су високи. Познајем тренера првог тима Станковића и спортског диреткора Ивовића, оставили су јак утисак на мене и очекујем успешну сарадњу- нагласио је Мартаћ.

Скаут Милош Стојановић, популарни Попај, иза себе има велику играчку репутацију и некадашњи је нападач нашег клуба. Као члан Јагодине био је први стрелац Суперлиге Србије 2013. године, а исте године је са Јагодином остварио историјски успех и освојио Куп Србије. 

За Раднички Ниш је играо у сезони 2004/2005, а дуго је наступао у Азији и био је члан Вухана, Бусана и Патаје. Прошле сезоне је играо за Златибор, а сада је алфа и омега Тимочанина из родног Књажевца, где је играч и председник клуба.

– Велико ми је задовољство што сам постао део овог новог пројекта. Захвалио бих се Ивици Тончеву на позиву, а са послом почињем одмах. Мој задатак ће бити да гледам што више утакмица по Србији у свим категоријама и скаутирам играче и за први тим и за омладински погон. Овај део Србије представља непресушни извор телената, али нећемо се ограничити само на њега, већ ћемо пратити ситуацију у целој земљи. Радујем се сарадњи са Мартаћем, Ивовићем и Станковићем. У питању су одлични спортски радници и верујем да ћемо напрвити добре ствари овде у Радничком. Нас на лето чека захтеван прелазни рок и потребно је да одмах прионемо послу- рекао је Стојановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)