НОВИ СКАНДАЛ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Борац због казне ФСС иступа из такмичења

Новости онлине

16. 04. 2021. у 08:39

УЕФА је дојавила ФСС да да је утакмица Борца 1926 из Чачка и Железничара сумњива, хитно је спроведен дисциплински поступак и одређена казна.

НОВИ СКАНДАЛ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Борац због казне ФСС иступа из такмичења

ФОТО: Борацфк.цом

Тако су Борац, као и Јагодина, кажњени одузимањем бодова. Остали су без шест бодова, а уз то су "ударени" и по џепу (укупно 10 милиона динара) што ће их научити да у будућности не помишљају на мутне радње.

Док се Јагодинци не оглашавају, Чачани су резигнирани овом одлуком ФСС, па спортски директор и шеф стручног штаба Владимир Станисављевић најављује бојкот у разговору за "Журнал".

"Ко може да остане паметан и нормалан после бруке, скандала, заиста не знам коју бих реч употребио за лажно стављање Борца на стуб срама. Коначну одлуку о свему донећемо сутра, заказаћемо конференцију за медије. Имаће шта да чују и јавност упознају са истином и чињеницама. Утакмица са Кабелом у протеклом колу била је, готово извесно, наша последња у прволигашком рангу, у Крагујевац нећемо путовати", најавио је крај такмичења за Чачане.

"За нас је ово крај једне велике игре у којој смо срамним одлукама проглашени мешетарима, оптужени за намештање. Стручни штаб и комплетан играчки кадар спреман је да стане испред свих релевантних људи и институција ове државе".

Још једном је поновио да би желели полиграфско испитивање.

"Нико не бежи од полиграфа, чак упорно инсистирамо на томе, али неко се, изгледа, много више плаши од нас. Самоуверено тврдим да смо чисти као суза, да се у конкретном случају, ништа неспортски није догађало у утакмици са директним конкурентом у борби за опстанак", закључио је Станисављевић који верује да је меч са Панчевцима био потпуно чист.

(Мондо/Спортски журнал)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)