ПИКСИ У СВОМ СТИЛУ: Павловићу, ако полетиш исчупаћу ти уши! Са Ђурђевићем нисмо ништа изгубили

Новости онлине

15. 04. 2021. у 08:47

СЕДАМ бодова из три меча и егал са Португалијом после првог квалификационог окупљања - довољно да селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси буде велики оптимиста пред наставак квалификација за одлазак на Светско првенство 2022. године!

ПИКСИ У СВОМ СТИЛУ: Павловићу, ако полетиш исчупаћу ти уши! Са Ђурђевићем нисмо ништа изгубили

ФОТО: ФСС

Управо је о томе Стојковић говорио у интервјуу који је дао "Спортском журналу", а дотакао се и штопера које тренутно мотри, приче зашто је Стефану Митровићу дао да буде заменик капитена, као и одласка Уроша Ђурђевића да игра за Црну Гору..

Најпре, о борби за директан пласман у Катар...

- Зато што сматрам да ћемо се са Португалијом борити за прво место, верујем да до њега можемо да стигнемо. Такав сам. Зачудим се кад ми неко каже: „Пази, превише си оптимиста“. Гледам и питам се шта би требало да радим као тренер. Да будем песимиста? Да кажем: „Људи, ако изгубимо 0:2 немојте да замерите, јер они су много јаки!?“ Човече Божији, то не могу да разумем! Не разумем ту реторику. Губитничку. Какве везе има. Француска у Паризу, Португалија у Лисабону. Шта, непобедиви су - запитао се Стојковић.

О дефанзиви и играчима који би могли да се нађу на следећем списку, Стојковић је рекао:

- Мали Павловић је млад и пред њим је лепа перспектива. Видећемо како ће се развијати, али не видим разлог да застане негде, да полети. Ако полети, ишчупаћу му уши, јер то не сме да ради. Видим да је озбијан момак. Миленковић је, такође, лепо годиште, игра у великој и тешкој лиги. Наравно, требало би и он још доста да учи, има ситница на којима ћемо морати да порадимо, али је страховит потенцијал.

FOTO: N. Paraušić

 

- Митровић има 32 године, требало би видети каква је ситуација са Настасићем, Вељковићем, Спајић је ту, Светозар Марковић је врло интересантан момак, Милуновић је искусан, мали Панков показује. Гледао сам против Милана, не нашу лигу. Требало би да се доказују, да не праве глупости. Да забораве инстаграме и остале будалаштине, јер им то у каријерама није битно.

Објаснио је Пикси и зашто је Стефан Митровић заменик капитена Орлова, а не Александар Митровић.

- Појма немам, тако ми дошло у глави. Рекао сам Тадићу: „Бићеш капитен, носиш број десет, даћу ти одговорност“. А други капитен је Стефан Митровић. Због година. Ту се прича завршила после десет секунди. Далеко од тога да Александар не може да носи траку, таман посла.

Фото приватна архива

 

Што се тиче одлуке Ђурђевића, Стојковић је имао јасан одговор.

- Ништа није испуштено. Можда уместо Александра Митровића!? Влаховића или Јовића? Не знам где га видите. Немојте да правимо од муве магарца. Нити смо га изгубили, нити је он нас изгубио. Добар је играч, али не видим то као нешто што је изгубљено.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)