ФИНАЛЕ КУПА НЕМА КО ДА ОРГАНИЗУЈЕ: Мање од два месеца до завршне борбе за трофеј нико се није пријавио за домаћинство

Novosti online

10. 04. 2021. у 13:54

САМО месец и по дана пре финала Купа Србије у фудбалу још увек је непознато ко ће организовати овај некад престижни догађај.

ФИНАЛЕ КУПА НЕМА КО ДА ОРГАНИЗУЈЕ: Мање од два месеца до завршне борбе за трофеј нико се није пријавио за домаћинство

Фото архива ВН

Полуфинални парови су Звезда - Радник и Војводина - Партизан (прошлогодишњи финалисти), а нико се још није пријавио за организацију.

Финални меч је заказан за 25. мај, међутим, док се у већини земаља унапред зна, још на почетку сезоне, где ће се водити борба за други по важности трофеј, у Србији је пракса последњих година да се домаћин одреди када дође пролеће. И да се изабере један од заинтересованих градова.

Али, проблем је што ове године заинтересованих – нема. Пре годину дана су Војводина и Партизан одмерили снаге у Нишу, док је ове године све отворено, пошто се за сада нико није пријавио да буде организатор последње утакмице у сезони.

Претпоставља се да је разлог што нема публике на трибинама, питање је да ли ће се гледаоци вратити на стадионе до 25. маја, а када нема навијача, када нема неколико хиљада „туриста“ који дођу са стране, онда нико није заинтересован да буде домаћин утакмице.

Одлуку о томе на којем ће се стадиону играти финале доноси Извршни одбор Фудбалског савеза Србије, а став на данашњи дан је да се прво види исход полуфиналних мечева, па да се онда одреди у којем ће се граду и на којем терену играти. Између полуфинала и финала је месец дана размака, па у Савезу верују да је то довољно времена за одуку и организацију меча, поготово ако публика не добије зелено светло да се врати на трибине.

(Моззартспорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)