ГОТОВА ИСТРАГА: Да ли је било расизма на мечу Кадиз - Валенсија?

Novosti online

09. 04. 2021. у 12:03

ТОКОМ утакмице шпанског првенства Кадиз – Валенсија дошло је до инцидента, али Хуан Кала неће сносити никакве последице.

ГОТОВА ИСТРАГА: Да ли је било расизма на мечу Кадиз - Валенсија?

Фото: EPA-EFE/ROMAN RIOS

Подсетимо, дефанзивац Валенсије Муктар Дијакаби оптужио је Калу да га је вређао на расној основи (наводно рекао да је „црно го…“), а затим и напустио терен. 

Са њим су се солидарисали и саиграчи, па су и они кренули за њим. Ипак, после краћег прекида меч је настављен, али се Дијакаби није враћао.

Касније је играч Кадиза Кала рекао да то није тачно, а после свега огласила се и Ла Лига после истраге коју је наложио председник Хавијер Тебас.

-После детаљних анализа закључено је да не постоји ниједан снимак који би поткрепио да је играч Хуан Торес Руиз (Хуан Кала) увредио Муктара Дијакабија користећи раније наведене речи.

Сви аудиовизуелни снимци као и дигитални који су били доступни су анализирани, укључујући и ТВ пренос. Ангажована је и посебна компанија која се бави анализама на основу читања са усана како би утврдила шта се дешавало између Хуана Тореса Руиза и Муктара Дијакабија – наведено је између осталог у саопштењу и додато да су сви детаљи анализе приложени клубовима као и надлежним органима.

(Меридианбет спорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)