ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА: У поларној клими, ПСЖ је победио шампиона Европе

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

08. 04. 2021. у 20:47

ПАРИЖАНИ своје "свеце" кују у звезде, после магичне фудбалске ноћи у Минхену. Најсјајнија звездица на небу резервисана је за чаробњака у копачкама и фудбалског "ванземаљца", двоструког стрелца Килијана Мбапеа.

ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА:  У поларној клими, ПСЖ је победио шампиона Европе

Фото: АП

"Да се дегустира као ледена посластица", "Хладнокрвно", "Снежне звездице", само су неки од наслова у спортском дневнику "Екип", који маестралној победи ПСЖ над Бајерном (3:2) у својеврсном мини-реваншу за прошлогодишње финале Лиге шампиона, посвећује чак осам првих страница, играјући се референцама на минхенске пахуље и париске чаролије.

И "Паризјен" је одвојио четири стране за своје фудбалске јунаке. На насловним странама оба листа, готово идентична завејана фудбалска икона у лику Мбапеа.

- У поларној клими, ПСЖ је победио шампиона Европе који је код куће био непоражен две године. Подвиг је постао могућ нарочито због два гола која је постигао Мбапе - пише на насловној страници листа "Екип".

Уз хвалоспеве који су пљуштали на рачун момка из Бондија, ловорикама је крунисан и голман Кејлор Навас. Издваја се податак да је чувар мреже Парижана зауставио чак десет удараца, а његов колега с друге стране, који важи за најбољег голмана на свету, Нојер, само један.

Игра целе екипе је оцењена као зрела и бриљантна, а после елиминисања Месијеве Барселоне и фантастичног резултата у "Алијанц арени", многи се надају да је, коначно, дошао тренутак да се тим екстразвезда успне на кров Европе.

Похвале су пале и на конто Ерика Максима Чупо-Мотинга, некадашњег Парижанина, који је најбоље оцењен у дресу противника. Тиме је све речено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)